ΛΑ.ΣΥ Κόνιτσας:Μεθόδευση της Δημ.Αρχής για να μην συζητηθεί και ληφθεί απόφαση για το θέμα του Γράμμου


 ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ, «ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ».


Με μια αδιανόητη και παράνομη μεθόδευση, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κόνιτσας αποπειράται να αποφύγει την  συζήτηση και την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα του εγκλήματος που συντελείται στο Γράμμο με την παράνομη διάνοιξη δρόμου στην αλπική ζώνη της κορυφογραμμής. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μετέτρεψε αυτόβουλα και αυθαίρετα το αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. για συζήτηση και λήψη απόφασης σε έκτακτη συνεδρίαση λόγω του κινδύνου συνέχισης των εργασιών,  σε δική του επερώτηση προς ενημέρωση-απάντηση της Δημοτικής Αρχής. Στις συνεδριάσεις λογοδοσίας ούτε συζήτηση προβλέπεται, ούτε λήψη απόφασης για ενέργειες του Δήμου προβλέπεται.


   Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Κόνιτσας Τάκης Σδούκος, απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας με κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία αναφέρει ότι με την από 9-10-2024 γραπτή αίτησή του, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της παράνομης και καταστροφικής διάνοιξης δρόμου στην κορυφογραμμή του Γράμμου, με την σαφή καταληκτική διατύπωση «Επειδή λοιπόν  υπάρχει  κίνδυνος  η διάνοιξη  να  ολοκληρωθεί,  θεωρώ  σκόπιμη την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε  να  συζητήσει  και  αποφασίσει  για το θέμα.». Αίτημα στο οποίο η ΛΑ.ΣΥ. επιμένει ακλόνητα.


Η επιστολή συνεχίζει: «Παρά  ταύτα εσείς εντελώς παράνομα και χωρίς τέτοια αρμοδιότητα, και χωρίς φυσικά ουδέποτε να υποβάλλω ερώτημα για να τεθεί σε συμβούλιο λογοδοσίας, θέσατε το παραπάνω θέμα ως ερώτηση στο συμβούλιο της λογοδοσίας. Μάλιστα στην πρόσκληση (επισυνάπτεται) συνομολογείτε ότι μόνος σας θέσατε το θέμα αυτό στη λογοδοσία επειδή « η Διοίκηση του Δήμου έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος έκτακτης συνεδρίασης», πλην όμως αυτό πράξατε εντελώς παράνομα και με προφανή στόχο το θέμα να μην συζητηθεί ποτέ.


Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται εκ του νόμου να θέτει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θέματα συμβούλων στο συμβούλιο λογοδοσίας χωρίς να οι δημοτικοί σύμβουλοι να αιτούνται αυτό. Ο  νόμος προβλέπει πολύ αναλυτικά την αρμοδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη λογοδοσία, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι καταθέτουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας εγγράφως τα θέματα που επιθυμούν να θέσουν προς συζήτηση στην ειδική αυτή συνεδρίαση.


Κατόπιν των ανωτέρω σας καλώ να αποσύρετε αμέσως το θέμα αυτό από την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της  24-10-2024.»


Με εκτίμηση


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κόνιτσας


Δημήτριος Σδούκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]