Δήμος Πωγωνίου :Χρηματικό έπαθλο, προσφορά του Σιέρρα Απόστολου για την Κατερίνα Ευδόγλου....

 


Χρηματικό έπαθλο, προσφορά του πολίτη κ. Σιέρρα Απόστολου παρέλαβε σήμερα η Κατερίνα Ευδόγλου, πρ. μαθήτρια του Λυκείου Δολιανών που κατάφερε την εισαγωγή της στη Σχολή Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η όμορφη εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Δολιανών, τόπο καταγωγής του κ. Απόστολου Σιέρρα, ο οποίος από πέρυσι προσφέρει χρηματικό έπαθλο στον μαθητή/τρια που θα λάβει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου με το Διευθυντή κ. Νικόλαο Βράνο να μιλάει για το ήθος και την επιμέλεια της Κατερίνας «Η Κατερίνα είδε τον κόπο της να της ανοίγει την πόρτα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτό εύχομαι και για όλους εσάς. Η μάχη για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είναι μεγάλη και η προσφορά του κ. Σιέρρα είναι μία ηθική ανταμοιβή που ελπίζω να βρει κι άλλους μιμητές. Η χώρα μας θα ήταν καλύτερη αν τα παιδιά και οι μαθητές έμπαιναν στο πρώτο πλάνο».

Ο κ. Απόστολος Σέρρας, ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς και ο οποίος υπήρξε μαθητής του τότε 6τάξιου Γυμνασίου Δολιανών, συνεχάρη την πρωτοετή φοιτήτρια και σημείωσε ότι το σχολείο, η μόρφωση και η παιδεία απελευθερώνουν τον άνθρωπο ενώ δήλωσε ότι το χρηματικό έπαθλο δίνεται προς τιμήν των γονέων του που αγαπούσαν ιδιαίτερα τα γράμματα. «Οι γονείς μου, φτωχοί μετανάστες, μας μετέδωσαν την αγάπη για τα γράμματα και ως ένδειξη τιμής προς αυτούς αλλά και ως ένδειξη τιμής και αγάπης για το χωριό αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να δίνουμε κάθε χρόνο ένα χρηματικό έπαθλο στον μαθητή με τη μεγαλύτερη βαθμολογίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις» τόνισε.

«Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρέπει να περιγράψουν το μεγαλείο κάποιων ανθρώπων. Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική κρίση αλλά ο κ. Σέρρας μας θύμισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να προσφέρουν, σέβονται τους γονείς τους και πιστεύουν ότι η παιδεία μπορεί να αλλάξει την κοινωνία» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Γιούνης. Παράλληλα,  συνεχάρη την Κατερίνα για την εισαγωγή της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης και δήλωσε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους. «Στο Λύκειο Δολιανών, όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου μας, γίνεται καταπληκτική δουλειά και θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες. Πάρτε τις γνώσεις που σας προσφέρονται αλλά πάνω απ’ όλα πάρτε τις αξίες που σας δίνει το σχολείο» κατέληξε.


Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα της Κατερίνας Ευδόγλου που σημείωσε: «Να σκέφτεστε μόνο ότι αυτό που ακολουθεί αξίζει κάθε κόπο και κούραση. Ό,τι κάνετε να το κάνετε πρωτίστως για τον εαυτό σας γιατί οι αποφάσεις που θα πάρετε καθορίζουν τη δική σας ζωή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]