Ιωάννινα:Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Τ.Κ του Μαρτυρικού χωριού των Λιγκιάδων....

 




Ως Πρόεδρος της Κοινότητας του Μαρτυρικού χωριού των Λιγκιάδων, εκπροσωπώντας τους συγχωριανούς μου, με αισθήματα συγκίνησης και σεβασμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους  εσάς που παραβρεθήκατε και συμμετείχατε, στις εκδηλώσεις μνήμης, που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό μας Λιγκιάδες, στις κοινές προσπάθειές μας που καταβάλλουμε, για την διατήρηση της ιερής μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

 

Είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε, γιατί η κληρονομιά, που μας άφησαν τα αθώα θύματα του χωριού των Λιγκιάδων, αλλά και των άλλων ολοκαυτωμένων χωριών στο Ν. Ιωαννίνων, στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα,  είναι μια και μοναδική, είναι η ηθική και η ιστορική δικαίωση: «Να μην ξεχάσουμε ποτέ».

 

Έχουν περάσει 81 χρόνια από το ολοκαύτωμα του χωριού των Λιγκιάδων, στις 3 Οκτωβρίου 1943, και σίγουρα δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε την  ναζιστική αυτή βαρβαρότητα και η οδύνη εκείνων των καιρών, αλλά θα πρέπει με αιχμή του δόρατος τις ανωτέρω εκδηλώσεις μνήμης,  από τούδε και στο εξής, να θέσουμε  τις βάσεις για την συμφιλίωση, στην διατήρηση της μνήμης και την θέληση για μια ειρηνική συμβίωση, ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. 


                           Ο  Πρόεδρος                                                                                                        

            Τοπικής Κοινότητας Λιγκιάδων                                                                                                                       

                    Φούκας Ν. Κωνσταντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]