Η Φωνή Λογικής τίμησε τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά

 



Παρήλθαν 120 έτη από την Εθνική Θυσία του Πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά.  Του Ευπατρίδη Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, που άφησε αυτοβούλως την πλούσια  οικογενειακή ζωή και την θαλπωρή της οικίας του στην Κηφισιά, για να αγωνιστεί για τη Μακεδονία  μας η οποία στις μέρες του, καταδυναστευόταν από τον ανελέητο τουρκοβουλγαρικό ζυγό. Ο  Θάνατος του 34χρονου Παύλου Μελά στις 13 Οκτωβρίου 1904 στο χωριό Στάτιστα της Καστοριάς,  οδήγησε στην ευόδωση του Μακεδονικού Αγώνα το 1908 γιατί άσκησε σοβαρή επίδραση στην τότε  ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να αφυπνιστεί το ελληνικό κράτος και να υιοθετήσει άμεσα  πατριωτική πολιτική η οποία είχε ως επιστέγασμα τα λαμπρά επιτεύγματα των Βαλκανικών Πολέμων  του 1912-1913. Επιτεύγματα που υπερδιπλασίασαν την ελληνική επικράτεια, μετά την  απελευθέρωση, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Κρήτης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. 

Ο Παύλος Μελάς, αποτελεί διαχρονικό Ηρωικό Πρότυπο για κάθε Έλληνα που προτάσσει στον  βίο του τα Ιδανικά της Ελληνικής Φυλής. Παρόλα ταύτα, οι σύγχρονες κυβερνήσεις, δυστυχώς δεν  τιμούν με τις πολιτικές επιλογές τους, τους Αγώνες του. Πώς θα αισθανόταν αλήθεια ο Ήρωας  σήμερα, βλέποντας τον εθνομηδενιστικό ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλά στα Σκόπια, το Όνομα, την Γλώσσα, την  Ταυτότητα και την Ιστορία της Μακεδονίας μας μέσω της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών; Με  πόση θλίψη θα παρατηρούσε την ανακολουθία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όχι μόνο δεν  βελτίωσε την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είχε δεσμευθεί, αλλά και δεν τολμά να  αιτηθεί την ακύρωσή της, δεδομένου ότι αυτή καταστρατηγείται κατάφωρα από τους Σκοπιανούς; 

Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - Αφροδίτης Λατινοπούλου, τιμώντας ανελλιπώς το Ένδοξο Παρελθόν του  Έθνους και έχοντας ως Όραμα ένα ανάλογο μέλλον που θα καταργήσει το παρακμιακό παρόν,  παρέστη σήμερα με πολυπληθές κλιμάκιο στελεχών στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς όπου ευρίσκεται ο ανδριάντας του Παύλου Μελά,  καταθέτοντας στεφάνι δια του Γραμματέα της κ. Κωνσταντίνου Κόλλια. 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]