ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ Ηπείρου-Λευκάδας:Τι φοβάται η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ, απ΄τους επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς;




Η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ, με τον «τσαμπουκά» της πλειοψηφίας στο απερχόμενο ΔΣ του συλλόγου, αρνείται στους συμβασιούχους γιατρούς (επικουρικούς & ειδικευόμενους) να γίνουν μέλη του Συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ. Παρά τις δεκάδες αιτήσεις συναδέρφων συμβασιούχων γιατρών που καθημερινά κατατίθενται στο πρωτόκολλο, παρά το ότι αιτήσεις έχουν κατατεθεί και παλιότερα  και πριν 4 μήνες μαζικά, παριστάνουν ότι δε τις παρέλαβαν.Το προεδρείο του συλλόγου, η αγαπημένη συνδικαλιστική παράταξη του Υπουργού Υγείας – η ΔΑΚΕ – αρνείται σε ένα από τα πιο σκληρά εκμεταλλευόμενα τμήματα εργαζομένων του ΠΓΝΙ να γίνουν μέλη του Συλλόγου.


Σχεδόν δύο αιώνες τώρα, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μαζί σε ένα χώρο δουλείας – σε ένα νοσοκομείο, σε ένα εργοστάσιο, σε ένα σχολείο, σε ένα καράβι , σε ένα εργοτάξιο – φτιάχνουν σωματείο/συλλόγους για να μπορούν ΟΛΟΙ μαζί , ενωμένοι, πιο δυνατοί, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να μη γίνονται βορά στις ορέξεις των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους (διοικητών, υπουργών κτλ). Τόσο απλά! Τα σωματεία υπάρχουν για να υπερασπίζονται ΚΥΡΙΩΣ τα συμφέροντα του «κατώτερου πληρώματος του καραβιού».


Γιατί να γραφτούμε στο σωματείο;


Για να μπορούμε ΟΛΟΙ μαζί να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, να πληρωθούν οι απλήρωτες εφημερίες μας, να πάρουμε τα ρεπό που δικαιούμαστε, να μην είμαστε απροστάτευτοι και μόνοι στο επόμενο εργατικό ατύχημα που θα γίνει στο ΠΓΝΙ.

Για να μη μένουμε μόνοι απέναντι σε Διευθυντές, που απειλούν αν δεν είσαι το “παιδί για όλες τις δουλειές” , που βάζουν όρους για να ανανεωθεί το επικουρικό, σε Διοικητές που θέλουν να μας περάσουν από Πειθαρχικό γιατί δε συμπληρώνουμε σωστά τα DRGs.

Για να διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ μαζί παροχές υγείας σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιστήμης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που να τηρείται σε κάθε κλινική.

ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΓΝΙ!


ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ!


Η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ δε θέλει του ειδικευόμενους και τους επικουρικούς να είναι μέλη του συλλόγου γιατί δε μπορεί να τους ελέγχει! ΦΟΒΑΤΑΙ! Την ίδια στιγμή  όλοι οι υπόλοιποι συμβασιούχοι (επικουρικοί και ειδικευόμενοι), ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, είναι ήδη μέλη του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ ! Ακόμα και η ΠΟΕΔΗΝ έχει λάβει σχετική απόφαση, με τροποποίηση του καταστατικού της από το 2022! Την ίδια στιγμή  ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 προβλέπει ότι κάθε εργαζόμενος μπορεί να είναι μέλος σε ένα κλαδικό (ΕΙΝΗ για τους γιατρούς) και ταυτόχρονα Σε ένα  επιχειρησιακό (ΠΓΝΙ) σωματείο, όπως ο σύλλογος εργαζομένων!


ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ! Το ξέρεις συνάδερφε αν έχει ήδη δουλέψει σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ!


Δε θα περάσει ο αποκλεισμός και το «στήσιμο» του εκλογικού σώματος, από την ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]