Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών - Απόφαση για κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΘ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ

Τρίτη 15/10, 09:00 κατάληψη της Πρυτανείας (Μεταβατικό κτήριο-Γραμματείες)

Το μεσημέρι της Πέμπτης 10/10 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση εστιακών φοιτητών στον Πρύτανη του ΑΠΘ. Το αίτημά τους ήταν η επισκευή των ανελκυστήρων των εστιών, οι οποίοι από τύχη δεν κόστισαν την ζωή κάποιου φοιτητή λίγες ημέρες πριν, όταν ασανσέρ έπεσε 5 ορόφους. Ο «πρύτανης» Χαράλαμπος Φείδας απάντησε μόνο στο ότι διαφωνεί με την επισκευή των ασανσέρ και χαρακτήρισε τους φοιτητές «εγκληματική οργάνωση» και «απαγωγείς».  Στην συνέχεια παρήγγειλε εισβολή της αστυνομίας η οποία επενέβη για την δήθεν «απεγκλώβιση» του «κ. πρύτανη». Ακολούθησε μια ωμή επίθεση, πρωτοφανούς βιαιότητας, όπου οι συμμορίες των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΕΚΑΜ άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως στο ψαχνό με γκλόμπ ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και συνέλαβαν 5 φοιτητές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο εντολοδόχος της «πρύτανης» ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας, έδωσαν ένα σαφές μήνυμα με αυτήν την παραλίγο δολοφονική επίθεση απέναντι στους πιο φτωχούς φοιτητές του πανεπιστημίου. Είναι διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν πολλές ακόμα «παρολίγον δολοφονίες» προκειμένου να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις εγκληματικές πολιτικές τους, προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν όσους αντιδρούν απέναντι στα προμελετημένα εγκλήματά τους.

Έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και για αυτό επιχειρούν να ξεπουλήσουν το συντομότερο δυνατό κάθε δομή Φοιτητικής Μέριμνας (Φ.Μ.) (εστίες, λέσχες, συγγράμματα κλπ.) σε ιδιώτες-εργολάβους που παίζουν την ζωή μας στα ζάρια και μετατρέπουν τις εστίες σε real estate με νοίκι 300-400 ευρώ. Μισούν τους φτωχούς εστιακούς γιατί στέκονται εμπόδιο στην επιβολή του δόγματος: «ΣΠΟΥΔΑΖΩ-ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΩ». Παντού επιβάλουν εξώσεις σε κάθε εστία της χώρας, είτε με πρόφαση Εσωτερικούς Κανονισμούς που βαφτίζουν τον φτωχό αυθαίρετο και παράνομο, είτε διώχνοντας τους φοιτητές για να «ενισχύσουν» υποτίθεται την στέγαση με ανέγερση νέων εστιών και ανακαινίσεις παλιότερων, οι οποίες τελικά όταν ξαναλειτουργήσουν θα είναι ιδιωτικές και επι πληρωμή (αυτό σχεδιάζουν για τις Α εστίες στα Γιάννενα).

ΜΠΑΖΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Βάζουν τον ίδιο πραγματογνώμονα που στα Τέμπη έριξε την ευθύνη στον Σταθμάρχη, να βγάλει πόρισμα για τα ασανσέρ των εστιών του ΑΠΘ και αυτός προκλητικά δηλώνει: «ακόμη και να ήταν άνθρωπος μέσα δεν θα πάθαινε τίποτα»(!). Επαναλαμβάνουν το αφήγημα «όλα λειτούργησαν καλά» από το ίδιο κακόγουστο ανέκδοτο των Τεμπών, της πυρκαγιάς των εστιών στα Γιάννενα κλπ. Η αλήθεια είναι πλέον γυμνή: την ίδια στιγμή που διώχνουν εστιακούς από τα σπίτια τους, που πλειστηριάζουν τις εργατικές-λαϊκές κατοικίες, που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία, που ιδιωτικοποιούν τα πάντα, ξεπουλώντας Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα, Νερό, Μεταφορές, σε ιδιώτες-αρπακτικά, οι γαλάζιοι βουλευτές της ΝΔ απολαμβάνουν τα πάνω από 1000 ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Φείδας, Μπατιστάτου (πυρκαγιά με εγκλωβισμένους εστιακούς-απουσία συναγερμών και πυρασφάλειας), Καραμανλής (57 νεκροί στα Τέμπη) και Μητσοτάκης, όλοι πρωταγωνιστές στο έργο «έγκλημα χωρίς τιμωρία»...

Το καθεστώς του Μητσοτάκη δεν είναι τίποτα άλλο από μια δημοκρατία των πλουσίων. Οι «Αντουανέτες» έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν, να βιάζουν, να κάνουν trafficking παιδιών, να κλέβουν, να καταστρέφουν, να γεννοκτονούν τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Αλλά οι φτωχοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα και κυρίως το δικαίωμα να διεκδικούν. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν, βασανίζουν, δολοφονούν μετανάστες, κάνουν σκοποβολή πάνω στους Ρομά, βιάζουν ή κακοποιούν μέσα στα τμήματα. Εκπαιδεύονται για να επιβάλουν το δόγμα «Νόμος και Τάξη» σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ξεκίνησαν από τους πιο αδύναμους, τώρα θα τους χτυπούν όλους και κυρίως όσους τολμήσουν να σκεφτούν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι εστιακοί φοιτητές είμαστε επικηρυγμένοι από αυτή την «εγκληματική οργάνωση» που κυβερνά. Ο Μητσοτάκης, η Άννα Μπατιστάτου και ο Χαράλαμπος Φείδας δεν μπορούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι το σωστό είναι να πεταχτούν φτωχοί φοιτητές στον δρόμο. Δεν μπορούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι οι βάρβαρες και εγκληματικές πολιτικές τους είναι δίκαιες. Για αυτό θέλουν έναν μπάτσο για κάθε κεφάλι εστιακού φοιτητή.

Ή αυτοί ή εμείς. Η υπεράσπιση της ΦΜ είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Είναι το τελευταίο φρούριο των εργαζομένων, των φτωχών, της νεολαίας που παραμένει ακόμη όρθιο. Πρέπει να το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους για να υπερασπιστούμε κάθε δικαίωμα. Να τους κηρύξουμε και εμείς τον πόλεμο, συγκροτώντας ένα ταξικό μέτωπο απέναντι στην εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δημιουργώντας παντού εστίες αγώνα για το μπλοκάρισμα των επιθέσεών της και την ανατροπή της. Είμαστε περισσότεροι από αυτό το μειοψηφικό καθεστώς και τις συμμορίες τις ΕΛ.ΑΣ. που το υπερασπίζονται, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε να νικήσουμε!

Τιμωρία των ενόχων για τα προμελετημένα εγκλήματα

Μπλοκάρισμα εξώσεων-ιδιωτικοποίησης της Φοιτητικής Μέριμνας

Μέτωπο Αγώνα απέναντι στις επιθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ

Να ρίξουμε το καθεστώς Μητσοτάκη της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, των ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, των ΠΟΛΕΜΩΝ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]