Διεθνή -ξενόγλωσσα διδακτορικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων /Με επιτυχία η ημερίδα

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με τίτλο «ΔΙΕΘΝΗ – ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2024 στο ξενοδοχείο Grand Serai, στα Ιωάννινα. Στόχος της Ημερίδας ήταν να γίνει ενημέρωση για τα Διεθνή-Ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών Γ΄ Κύκλου που εδώ και δύο χρόνια λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (https://uoi.gr/featured/didaktorikes-spoudes/).

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τα Ξενόγλωσσα Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών του Π.Ι. – Υποέργα της Πράξης «Υποστήριξη Δράσεων Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – MIS: 6004807», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», «ΕΣΠΑ 2021-2027».

Την Ημερίδα χαιρέτησαν με μήνυμά τους η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου και ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Καθηγητής κύριος Θεόδωρος Ματίκας. Στην Ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου κυρίου Θωμά Μπέγκα και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Ιωαννιτών, κύριος Στέφανος Σίντος.

Οι ομιλητές της Ημερίδας αναφέρθηκαν στη δομή, τη λειτουργία, τα ερευνητικά πεδία και την έως τώρα εξέλιξη των  ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών Γ΄ κύκλου. Στην Ημερίδα συμμετείχαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, φοιτητές και μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Η Ιδρυματική Υπεύθυνη της Πράξης, Καθηγήτρια κυρία Τζένη Παγγέ, παρουσίασε την πορεία των έργων των  ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών (Ξ.Π.Σ.) Γ΄ Κύκλου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία εντάσσονται στις Δράσεις Διεθνοποίησής του και είναι τα ακόλουθα:

1. Σπουδές Φροντίδας (Caring Studies) με επιστημονικώς υπεύθυνο τον κύριο Στέφανο Μαντζούκα, Καθηγητή του Τμήματος  Νοσηλευτικής του Π.Ι.

2. Εκπαίδευση στις ΤΠΕ: Εφαρμογές στις θετικές, κοινωνικές επιστήμες και επιστήμες υγείας (ICT in Education: Applications in Natural, Social and Health Sciences) με επιστημονικώς υπεύθυνη την κυρία Τζένη Παγγέ, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Π.Ι.

3. Βιομηχανικό Διδακτορικό στις Επιστήμες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Industrial Ph.D. in Computer and Telecommunications Sciences) με επιστημονικώς  υπεύθυνο τον  κύριο Χρυσόστομο Στύλιο, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Π.Ι.

4. Χημεία και Τεχνολογίες Ελέγχου Ρύπανσης και Προστασίας Περιβάλλοντος – ΧΗΤΕΡΠΠ (Chemistry and Technologies for Pollution Control and Environmental Protection– CTePCEP) με επιστημονικώς υπεύθυνο τον κύριο Ιωάννη Κωνσταντίνου, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας, Εργαστήριο Βιομηχανικής  Χημείας του Π.Ι.

5. Νευροχειρουργική και νεότερες τεχνικές (Neurosurgery novel advancements) με επιστημονικώς υπεύθυνο τον  κύριο Γεώργιο Αλεξίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευροχειρουργικής του Π.Ι.

6. Βιολογική Ανόργανη Χημεία (Biological Inorganic Chemistry) με επιστημονικώς  υπεύθυνο τον κύριο Σωτήριο Χατζηκακού, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Π.Ι.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», «ΕΣΠΑ 2021-2027», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, το οποίο στηρίζει τις ανωτέρω δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]