Ενωτική Πορεία:Σε σόου εξελίχθηκε χθες το δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Νικολάου Σκουφά....


....με τον κ. Παπασιωζο να προσπαθεί να πείσει ότι η έκτακτη χρηματοδότηση όλων των δήμων της χώρας ήταν "κατόπιν δικών του ενεργειών".


Το πρώτο θέμα του συμβουλίου ήταν η ενημέρωση για την έκτακτη χρηματοδότηση. Και ας το είχε ανακοινώσει ο κ. Στυλιος την προηγούμενη εβδομάδα όπως και η ΚΕΔΕ από τις 16/9 με δελτίο τύπου. 

Προσπαθησε λοιπόν εναγωνίως ο Δήμαρχος επί μία ώρα να πείσει ότι δεν συνέβαλε κανείς σε αυτό. Ούτε οι βουλευτές του νομού ούτε η ΚΕΔΕ ούτε κανείς. Και ας πήραν 250 εκ . όλοι οι δήμοι της χώρας. Αυτος το κατάφερε. 

Οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις των δήμων κ Παπασιωζο είχαν υπάρξει και στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν δοθεί με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν χρέη στους Δήμους. Η ΚΕΔΕ όλα αυτά τα χρόνια το ζητά μαζί με πολλά άλλα αιτήματα. Ήταν αναμενόμενο να συμβεί και ας μην έχει την εντύπωση ο κ. Παπασιωζος ότι δόθηκαν επειδή έκλεισε αυτός το δημαρχείο δύο μέρες και επιδίδονταν σε ύβρεις προς τους πάντες. 

Να θυμίσουμε εδώ ότι οι δήμοι μετά τον Καλλικράτη έπρεπε να παίρνουν σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 γύρω στα 8 δισ. Που δεν τα παίρνουν αφού έχει μπει πλαφόν στους ΚΑΠ. Είναι πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ να καταργηθεί το πλαφόν διότι η ελλειπής χρηματοδότηση μόνο χρέη και υποχρεώσεις δημιουργεί ιδιαίτερα σε Δήμους μικρούς σαν τους δικούς μας χωρίς έσοδα από άλλη πηγή.

Τέλος να τονίσουμε ότι η χρηματοδότηση ήρθε την κατάλληλη στιγμή γιατί ο κ. Παπασιωζος επιθυμούσε , όπως είχε εκφράσει πολλές φορές, τη λήψη δανείου από ιδιωτική τράπεζα.  

Εμείς είμαστε που αντιπαραταθήκαμε στο δάνειο λέγοντας ότι θα μετακυλήσει στους δημότες πληρώνοντάς το αυτοί δύο και τρεις φορές . 

Η λύση έπρεπε να έρθει από την κεντρική κυβέρνηση όπως και έκανε ,όχι μόνο φυσικά για μας αλλά για όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης και ελπίζουμε να μπορέσει ο κ. Παπασιωζος να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση με φειδώ, με λογική, με ενσυναίσθηση των πραγματικών αναγκών και με καθαρή διαχείριση.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]