Οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας….

 




Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Χημικού, Φυσικού, Μαθηματικού, Ιατρικής, ΜΕΥ, ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης των φοιτητών, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή με την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας. Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν « Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, το λαό του Λιβάνου και των λαών όλης της περιοχής που δοκιμάζονται! Είμαστε στο πλευρό και του Ισραηλινού λαού που με ευθύνη της κυβέρνησής του, γίνεται στόχος αντιποίνων!

Δεν ανεχόμαστε η επιστήμη μας να αξιοποιείται για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους! Δεν ανεχόμαστε να σέρνουν νέους φοιτητές και ερευνητές πίσω από δολοφονικά σχέδια.  Απαιτούμε να σταματήσει η συνεργασία του ΕΚΠΑ με την οπλοβιομηχανία Lockheed Martin! Οποιαδήποτε συνεργασία ελληνικού Πανεπιστημίου με πολεμικές βιομηχανίες, με το κράτος του Ισραήλ, οποιαδήποτε πραγματοποίηση ΝΑΤΟικού προγράμματος θα μας βρει απέναντι.

Τώρα δεν είναι ώρα σιωπής αλλά κραυγής για να ακουστεί δυνατά το "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" το "απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο". Τώρα είναι ώρα για κάθε νέο και νέα να πάρει θέση, να σταθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που παλεύουν για το δίκιο»  Οι φοιτητικοί σύλλογοι  απαιτούν:

Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που πλέει στο "στόμα του λύκου" στα πλαίσιο της επιχείρησης “Aspides” της ΕΕ.

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές. Ούτε γή - ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!


Καμία συνεργασία ελληνικού Πανεπιστημίου με το ΝΑΤΟ, το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και εταιρίες που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 


Όλη αυτή τη βδομάδα πραγματοποιούν δράσεις αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της περιοχής, καλούν: 

Τετάρτη 09/10 δημιουργία αντιπολεμικού γιγαντοπανό ή γκράφιτι στις σχολες

Παρασκευή 11/10 αντιπολεμική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης με αντιπολεμική συναυλία και συλλαλητήριο στις 18:00 στο Δημαρχείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]