Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για το θάνατο του Αντιδημάρχου Γεωργίου Στασινού

 


Στο Βουργαρέλι σήμερα, 5 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων, που συνήλθε σε έκτακτη, «δια περιφοράς, συνεδρίαση με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου, έπειτα από τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του Αντιδημάρχου Γεωργίου Στασινού, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και απόδοσης της πρέπουσας τιμής σε έναν άνθρωπο που με όλες του τις δυνάμεις υπηρέτησε τον τόπο μας.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Ο Γεώργιος Στασινός γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας, το 1959.


Κατετάγη στο σώμα, της τότε, Αστυνομίας Πόλεων ως Αστυφύλακας το 1978.


Το 1980, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στη Σχολή Αρχιφυλάκων.


Υπηρέτησε ως νεαρός Αστυφύλακας και Αρχιφύλακας σε πολλά κεντρικά αστυνομικά τμήματα και παραρτήματα Ασφαλείας της Αθήνας.


Το 1990 εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, από όπου αποφοίτησε το 1993.


Ως νεοεξελθών Αξιωματικός μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.


Υπηρέτησε με επιτυχία σε διάφορες υπηρεσίες του νομού και υπήρξε Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, Κακαβιάς, Κατσικά, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, Ζίτσας και τελευταία στο παράρτημα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ιωαννίνων, από όπου και με αίτησή του αποστρατεύθηκε το έτος 2008 με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, προκειμένου να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Από το 2011 έως το 2014 και από το 2019 έως σήμερα εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος το διάστημα από το 2011 έως το 2012 και από το 2019 έως σήμερα.   


Τον Γεώργιο Στασινό χαρακτήριζε το ήθος του, το κύρος του, η πολυετής και ανιδιοτελής προσφορά του στο χωριό του το Αθαμάνιο, αλλά και σε όλο τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Ήταν πάντα εκεί, δίπλα στους δημότες να ακούει με υπομονή τα προβλήματά τους και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα επιλύει. Είχε πάντα έντονο το αίσθημα του καθήκοντος, ήταν οξύνους και πνευματώδης, άριστος στη διαχείριση των υπηρεσιακών υποθέσεων, αποδοτικός και συνεργάσιμος.


Το πρόσωπό του λάμβανε την εκτίμηση, την καθολική αποδοχή και τον σεβασμό των συναδέλφων του στο δημοτικό συμβούλιο, των υπαλλήλων του Δήμου, των οποίων προΐσταντο, και όλων των δημοτών. Ήταν η «ήρεμη δύναμη» που καταστάλαζε κάθε διένεξη. Με έναν καλό λόγο για όλους. Αλτρουιστής, ήταν πάντα δίπλα σε όσους τον χρειάζονταν. Πάντα με το χαμόγελο, με αγάπη για τους πολίτες και τους συναδέλφους, υφιστάμενους και προϊστάμενους, άφησε το στίγμα του, αποτελώντας παράδειγμα για τους νεότερους.


Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Έφη και τις κόρες του Έρση και Ξένια με τις οικογένειές τους, συγγενείς και φίλους, το χωριό του, το Αθαμάνιο  που τόσο αγαπούσε, και τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Αφήνει ένα μεγάλο κενό. Αφήνει όμως και ένα σημαντικό αποτύπωμα που θα κάνει τους οικείους του να νιώθουν πάντα περήφανοι για το έργο του και την προσωπικότητά του.


 


Για τους λόγους αυτούς,


το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων


 


α π ο φ α σ ί ζ ε ι   ο μ ό φ ω ν α


Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, των υπαλλήλων του Δήμου και όλων των δημοτών.

Να αναληφθούν από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων τα έξοδα κηδείας του εκλιπόντος.

Να τηρηθεί εvός λεπτoύ σιγή στην μvήμη τoυ εκλιπόντος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου

 


«Αιωνία του η Μνήμη»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]