Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με το Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «Η Μέριμνα»

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΚΕ «Η Μέριμνα» είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προώθηση κοινωνικών δράσεων που θα ενισχύσουν την τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο που παράγει η Μέριμνα από την ίδρυσή της το 2001 μέχρι σήμερα και επεσήμανε τη σημασία της συνεχούς στήριξης που παρέχει ο Δήμος σε φορείς οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε τη βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε νέες πρωτοβουλίες και να επεκτείνει τη συνεργασία με την «Μέριμνα», εστιάζοντας σε τομείς όπως η κοινωνική μέριμνα, η ψυχοκοινωνική στήριξη και η φροντίδα ευάλωτων ομάδων.

Η πρόεδρος της «Μέριμνας» και δημοτική σύμβουλος, Βάσω Μέγα, τόνισε ότι οι δομές της καλύπτουν καίριες ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα με σκοπό την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών μέσω προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας κάνοντας χρήση αποκλειστικά ευρωπαϊκών πόρων και χρηματοδοτήσεων με επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους αλλά και γενικότερα το συνάνθρωπο και το νέο.

Προτεραιότητα –τόνισε η κ. Μέγα- αποτελούν τα 300 ωφελούμενα παιδιά σε όλες τις δομές της.

Η συνάντηση κατέληξε με την αναγνώριση της ανάγκης για την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την προώθηση της εθελοντικής δράσης. 

Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε η αποστολή εκ μέρους του δήμου ενημερωτικής επιστολής στο υπουργείο υγείας και συγκεκριμένα στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ώστε να της γνωστοποιηθεί αναλυτικά το εύρος του έργου της «Μέριμνας» με στόχο να ζητηθεί η οικονομική της ενίσχυση για τη συνέχιση αλλά και διεύρυνση των δράσεών της.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΚΕ «Η Μέριμνα» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, επισημαίνοντας τη σημασία της στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης στις πρωτοβουλίες της.

Τέλος, και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας και την ανάπτυξη νέων δράσεων προς όφελος των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]