Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κόνιτσας για τις αυθαιρεσίες στο Γράμμο


 Μετά τις παράνομες διανοίξεις δρόμων στην Αλπική ζώνη του Γράμμου στην κορυφή Γκέσος και στο διάσελο της Κιάφας, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Κόνιτσας. Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Σδούκος κατέθεσε το παρακάτω σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αίτηση

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας


Κύριε πρόεδρε.

Είναι σε γνώση σας , η παράνομη (κατά την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης ) διάνοιξη δρόμου στην κορυφή του Γράμμου, εντός της προστατευόμενης περιοχής του Δικτύου Natura 2000.

Πρόκειται για ένα θέμα , που έλαβε πανελλαδική διάσταση και μέχρι στιγμής, ο ιδιοκτήτης της περιοχής, που είναι ο Δήμος Κόνιτσας δεν έχει πάρει θέση.

Έχουν υπάρξει και συνεχίζουν να υπάρχουν δημοσιεύματα και από πανελλαδικής εμβέλειας μέσα, που μέσα από τα ρεπορτάζ, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, προκύπτει πως υπάρχει καταφανέστατα παρανομία.

Υπάρχει ταυτόχρονα και παραπληροφόρηση σχετικά με το ποιος, για πιο λόγο και ποιος αιτήθηκε το συγκεκριμένο έργο.

Μια πως το αιτήθηκε ο Στρατός και η αστυνομία, μια πως γίνεται για την προστασία των κοπαδιών, μια για την προστασία της πρίμουλας ( το λουλούδι του Δαρβίνου) κλπ.

Ένα είναι σίγουρο….

Ο Δήμος Κόνιτσας, ως ιδιοκτήτης του χώρου, δεν ρωτήθηκε.

Επειδή λοιπόν υπάρχει κίνδυνος η διάνοιξη να ολοκληρωθεί, θεωρώ σκόπιμη την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητήσει και θα αποφασίσει για το θέμα.


Δημήτρης Σδούκος

Δημοτικός σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]