Δήμος Αρταίων – Περπατάμε για τη Ζωή Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Ροζ Οκτώβρη με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου




Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2024, ξεκίνησαν στην πόλη της Άρτας οι εκδηλώσεις του Δήμου, αφιερωμένες στον «Ροζ Οκτώβρη», μήνα πρόληψης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. Πολίτες κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στον περίπατο που οργανώθηκε στο κέντρο της πόλης, με στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης. Με αφετηρία την πύλη του Κάστρου και προορισμό το φωταγωγημένο Ροζ Δημαρχείο, οι περιπατητές διένυσαν τη διαδρομή περνώντας από ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως ο Άγιος Βασίλειος, η Αγία Θεοδώρα και το Γεφύρι.



Επικεφαλής της δράσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Αγγέλα Τσώλα, πλαισιωμένη από Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία. Στην ομιλία της, η κ. Τσώλα απηύθυνε μήνυμα στήριξης προς όλους, τόνισε πως «καμία γυναίκα δεν είναι μόνη – Περπατάμε μαζί για τη Ζωή» και κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν τις δράσεις του «Ροζ Οκτώβρη». Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα για τη στήριξή του, τις υπηρεσίες που συμμετείχαν στην οργάνωση της δράσης καθώς και τις κυρίες της ΤΟΜΥ Άρτας, χωρίς τις οποίες, όπως ανέφερε, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Aναφορά έκανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, στο ΚΑΠΗ, στο Σύλλογο Δρομέων Άρτας, στο Σύλλογο Γυναικών Άρτας, στο ΕΚΑΒ και στους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, που συμμετείχαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εκδηλώσεις του «Ροζ Οκτώβρη». Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης, επισημαίνοντας ότι «η πρόληψη σώζει ζωές», ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και να φροντίζουν την υγεία τους.


Ευχές από τους παραβρισκόμενους τοποθετήθηκαν στο “Δένδρο της Ζωής” στο προαύλιο του Δημαρχείου, ενώ τα κορίτσια του Συλλόγου «Αρμονία» χόρεψαν και έδωσαν χαρούμενη νότα στη γιορτή. Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις επόμενες δράσεις του «Ροζ Οκτώβρη», με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]