Βαγγέλης Μαρινάκης: Στην τελική ευθεία η επιστροφή της Ελευθεροτυπίας - Το ΔΣ της νεοσύστατης εταιρείας


Βαγγέλης Μαρινάκης: Στην τελική ευθεία η επιστροφή της Ελευθεροτυπίας - Το ΔΣ της νεοσύστατης εταιρείας


Η νεοσύστατη εταιρεία με το μετοχικό κεφάλαιο των 10,5 εκατ. ευρώ, οι επικεφαλής και το χρονοδιάγραμμα για την επανακυκλοφορία.

Οπως γράφει ο Δημήτρης Τσουκαλάς  στο businessnews.gr ,

"Έτοιμος να προχωρήσει στην επανακυκλοφορία της ιστορικής «Ελευθεροτυπίας» παρουσιάζεται να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες απέκτησε τον ιστορικό τίτλο καταβάλλοντας 8,1 εκατ. ευρώ, αν και η αρχική τιμή ήταν 378.666,64 ευρώ.



Μόλις χθες, 22 Οκτωβρίου 2024, συστάθηκε η εταιρεία Ελευθεροτυπία Μονοπρόσωπη ΑΕ, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει το όχημα για την επιστροφή του εμβληματικού τίτλου στην κυκλοφορία. Έδρα της νέας εταιρείας είναι τα γραφεία της Alter Ego Μedia στην Λεωφόρο Συγγρού ενώ σκοπός της είναι έκδοση εντύπων εφημερίδων, η διάθεση διαφημιστικού χώρου στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά, η έκδοση βιβλίων, η έκδοση εντύπων περιοδικών γενικού ενδιαφέροντος, η έκδοση εντύπων περιοδικών κάθε είδους, η έκδοση λογισμικού εφαρμογών, που κατεβαζεται (download) από το Internet, η εκτύπωση εφημερίδων, η παραγωγή περιεχομένου δικτυακών πυλών (web portals), οι υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού πολυμέσων (multimedia), οι υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο, οι υπηρεσίες εκτύπωσης εφημερίδων και περιοδικών, που εκδίδονται λιγότερο από τέσσερις φορές την εβδομάδα, οι υπηρεσίες ιστοφιλοξενιας (web hosting), άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες και το χονδρικό εμπόριο (πρακτορείο) εφημερίδων και περιοδικών.


Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ και μοναδικός της μέτοχος είναι η «ELEFTHEROTYPIA HOLDINGS LIMITED», που έχει έδρα στην Κύπρο. Πρόεδρος του πρώτου ΔΣ της νεοσύστατης εταιρείας είναι ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης ενώ Διευθύνων Σύμβουλος έχει αναλάβει ο Φώτης Τάγαρης, CFO της Alter Ego Media. Στο ΔΣ συμμετέχει ως μέλος και η Άννα Τζούλια Φουρλάνου.


Σημειώνεται πως ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει εδραιώσει την θέση του σαν βασικός «παίχτης» στην ελληνική αγορά media, μέσα από μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων. Πιο συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου 2017, η εταιρεία του Alter Ego Media κέρδισε στον διαγωνισμό για την εξαγορά των τίτλων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και έγινε ο νέος ιδιοκτήτης των εντύπων, των ιστοσελίδων και των συμμετοχών του οργανισμού. Τον Μάιο του 2019 το κανάλι του με όνομα One Channel (που στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στον Διονύση Παναγιωτάκη) έκανε διαδικτυακή πρεμιέρα στην Ελλάδα και την 1η Νοεμβρίου 2019 η Alter Ego Media κέρδισε σε αντίστοιχο διαγωνισμό για την απόκτηση του αρχείου, του σήματος και της ταινιοθήκης του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel και έγινε ο νέος ιδιοκτήτης του καναλιού.


Η εξαγορά μέσω δημοπρασίας, έναντι 8,1 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο του 2024 της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και της ηλεκτρονικής έκδοσης enet.gr έδειξε πως ο επιχειρηματίας έχει στόχο να διευρύνει συνεχώς το αποτύπωμα του στον χώρο των media. Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι πρόσφατες κινήσεις ανάπτυξης της Alter Ego Media όπως η δημιουργία της Alter Ego Studios. Και η έναρξη ενός επενδυτικού σχήματος, με αρχικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ, που θα επενδύσει σε εταιρείες με έμφαση στην τεχνολογία από την Alter Ego Ventures



H απόκτηση, όμως, της «Ελευθεροτυπίας », η οποία ιδρύθηκε το 1975 από τον Κίτσο Τεγόπουλο, και λογίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές, ανεξάρτητες και αξιόπιστες εφημερίδες στην Ελλάδα, έχει το δικό της βάρος. Αποτελούσε, άλλωστε, εφημερίδα με ξεκάθαρο κεντροαριστερό πρόσημο, που απευθυνόταν σε ένα άκρως απαιτητικό κοινό και η παρέμβαση της στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα ήταν σημαίνουσα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναμένεται να επανακυκλοφορήσει έως το τέλος της χρονιάς ενώ όπως ακούγεται και η πλατφόρμα www.enet.gr, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας πρόκειται να επιστρέψει."

πηγή businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]