Ιωάννινα:Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους στο εργοτάξιο του Δήμου ...ζητούν οι εργαζόμενοι


Ουσιαστικά μέτρα  που να προστατεύουν την υγεία τους ζητούν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών .Η σχετική ανακοίνωση  του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων αναφέρει  τα κάτωθι :


"Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για κάποιο έλεγχο που ειδοποιήθηκε ότι θα γίνει (...), αντί να σταματήσει να ρυπαίνει και να προστατεύσει επιτέλους την υγεία των εργαζόμενων, προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα. 

Μεγάλα μηχανήματα έργου κλήθηκαν χθες να διαμορφώσουν ένα χαντάκι ώστε να οδηγηθούν τα λασπόνερα των απορριμματοφόρων μέσα στην λίμνη ενώ σήμερα από το πρωί μεταφέρθηκε χαλίκι για να σκεπάσει τη βρωμιά και μισθώθηκαν ιδιωτικά μηχανήματα (άγνωστο με ποιες διαδικασίες) για να κάνουν τη διαμόρφωση του χώρου σα να πρόκειται για ιδιωτικό οικόπεδο και όχι για παρόχθια έκταση σε οικοσύστημα περιοχής Natura.  

Και αν αυτή η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι πρόβλημα των κατοίκων της πόλης γενικά, για τους δημοτικούς υπαλλήλους δημιουργήθηκαν επιπλέον προβλήματα καθώς αφαιρέθηκαν οι παροχές του νερού με τις οποίες μέχρι προχθές πλένονταν τα απορριμματοφόρα στο εργοτάξιο . 

Την ίδια στιγμή στον περίφημο χώρο –εκτός εργοταξίου- που διαμορφώθηκε για να πλένονται τα απορριμματοφόρα δεν έχουν συνδέσει το νερό  κι έτσι από χθες δεν υπάρχει κανένα σημείο για να ξεπλυθούν τα απορριμματοφόρα, το καδοπλυντήριο, το σάρωθρο και φυσικά το απορριμματοφόρο των βιοαποβλήτων που φέρει το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο.  

Αντί όμως να φροντίσουν να συνδέσουν το νερό για να σταματήσουν να ρυπαίνουν, φροντίζουν να συκοφαντούν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι δεν θέλουν να πηγαίνουν τα απορριμματοφόρα στον διαμορφωμένο χώρο!  

Να σημειωθεί ότι το ξέπλυμα των απορριμματοφόρων είναι μια διαδικασία που απαιτείται από το νόμο να γίνεται καθημερινά μετά τη λήξη της βάρδιας ώστε να μην δημιουργούνται φθορές στα οχήματα από τα υπολείμματα σκουπιδιών και να απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς.  Όσες μέρες τα απορριμματοφόρα δεν πλένονται αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνουν βλάβες. 

Εντωμεταξύ τα παλιοσίδερα και τα οχήματα που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και αποτελούν εστίες μόλυνσης δεν έχουν απομακρυνθεί από το εργοτάξιο επειδή ο διαγωνισμός (τον οποίο ο Σύλλογος μας ζητάει από το Φεβρουάριο) δεν έχει ολοκληρωθεί 8 μήνες μετά. 

Η μεταστέγαση του εργοταξίου οφείλει να γίνει άμεσα και αυτή η καθυστέρηση βαραίνει όλες τις δημοτικές αρχές που διοίκησαν το Δήμο. Μέχρι να γίνει όμως η μεταστέγαση οφείλουν να βρεθούν πραγματικές λύσεις για να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων και όχι εργασίες βιτρίνας σα να πρόκειται να γίνει επιθεώρηση στο στρατό. "


Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]