ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου :Επερώτηση για τον αποκλεισμό των χωριών των Δήμων Βορείων &Κεντρικών Τζουμέρκων εξαιτίας του έργου Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας


 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΗΓΑΔΙΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ

Επέρωτηση κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» Τ. Ζέκα, Γ. Πρέντζας , Κ. Κωτσαντής και Γ. Αλιφτήρας για τον αποκλεισμό των χωριών των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων εξαιτίας του έργου Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν διαφωνούν με το έργο και φυσικά με την ασφαλή κατασκευή του. Εφόσον η εταιρία κρίνει ότι ο δρόμος πρέπει να κλείσει, και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας συναινεί, προφανώς υπάρχει ανάγκη να κλείσει ο δρόμος. 

Ωστόσο είναι αδιανόητο να κλείνει ο δρόμος πριν διαμορφωθούν ασφαλείς και σύντομες διαδρομές για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Η πρόταση για μετακίνηση είτε από το Αμπελοχώρι είτε από την Ροδαυγή σημαίνει ότι η κίνηση των κατοίκων θα μεταφερθεί σε δρόμους που είναι σε κακή κατάσταση, επικίνδυνοι ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, χωρίς σήμανση σε πολλά σημεία, που δεν έχουν υποστεί καμία ουσιαστική βελτίωση. 

Αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας είναι το αποτέλεσμα της απουσίας ενός ενιαίου, κεντρικού σχεδίου για τις υποδομές την Περιφέρειας, που να σχεδιάζει και να υλοποιεί μακροπρόθεσμα με βάση της ανάγκες τους λαού της περιοχής. Για ακόμα μια φορά, πέφτουμε θύματα του «άναρχου» σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής και των εργολάβων. 

Ομοίως απαράδεκτο είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όσους εργάζονται σε υπαίθριες δραστηριότητες στο ποτάμι όπως καγιάκ, κανό και ράφτινγκ οι οποίοι θα πρέπει να σταματήσουν για όλο αυτό το διάστημα , γεγονός που με τη σειρά του θα αφαιρέσει και μεγάλο μέρος επισκεπτών που διανυκτερεύουν στους ξενώνες της περιοχής επειδή κάνουν τέτοιου είδους δραστηριότητες. 

Οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλούν την περιφερειακή αρχή να απαντήσει 

Ποια μέτρα θα πάρει για να εξασφαλίσει την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των κατοίκων, των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα) αλλά και των εργαζομένων της περιοχής (υγειονομικό προσωπικό κέντρων υγείας, εκπαιδευτικοί κ.τ.λ), καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών και ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που ο κίνδυνος στους εναλλακτικούς δρόμους είναι προφανής και έντονος. 

Ποια μέτρα θα πάρει για να αποφευχθεί η οικονομική επιβάρυνση των μικροεπιχειρηματιών 

Πως θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι σε κλάδους, όπως οι υπαίθριες δραστηριότητες, που θα σταματήσουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]