Η ΛΑΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ....για τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής

 


Οι συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής ακολουθούν  με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής έναν επικίνδυνο κατήφορο. Πλέον τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος, συσκοτίζονται από ευφάνταστες, θρασύτατες δικαιολογίες και επικίνδυνες δηλώσεις που ξεστομίζονται με ευκολία. Στη σημερινή συνεδρίαση, από την  προ ημερησίας παρέμβαση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ για το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης κατ΄εξακολούθησιν εξαπατά την περιφερειακή επιτροπή με εισηγήσεις που το περιεχόμενό τους δεν έχει καμία σχέση με τους πραγματικούς στόχους της απόσπασης των πιστώσεων, προέκυψαν 2 ανησυχητικές για τους Ηπειρώτες απαντήσεις-τοποθετήσεις:


Η πρώτη, αφορά την απάντηση του περιφερειάρχη για το γεγονός ότι στον Γράμμο σε υψόμετρο 2200μ, γίνεται διάνοιξη ΝΕΟΥ δρόμου, την στιγμή που στην περιφερειακή επιτροπή έφερε εισήγηση στις 03-09 για απευθείας ανάθεση με σκοπό την «αποκατάσταση βατότητας υφιστάμενου ορειβατικού μονοπατιού». Η απάντηση του ότι οι παρεμβάσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία περιβαλλοντική ή άλλη αδειοδότηση, γίνονται μετά από «εμπιστευτικό αίτημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού» το οποίο δεν μπορεί να μοιραστεί με το σώμα της επιτροπής!!! ,  εάν είναι αληθείς τότε χρειάζονται άμεσες απαντήσεις, ιδίως όταν φλέγεται η γειτονιά μας με την χώρα να εμπλέκεται «μέχρι τα μπούνια» στους δολοφονικούς ΕΥΡΩΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Εάν είναι ψευδείς, είναι επικίνδυνες, διότι θυμίζουν τις δηλώσεις ότι «η σήραγγα στην Εγνατία Οδό είναι έτοιμη να καταρρεύσει»  για να δικαιολογηθεί η μεταφορά-ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού στην ΤΕΡΝΑ, με τριπλασιασμό των διοδίων!. Δηλώσεις που έσπειραν ανησυχία και πανικό. Θυμίζουμε!


Η δεύτερη, αφορά την απάντηση του περιφερειάρχη, για το γεγονός ότι η έγκριση από την πλειοψηφία, της διάθεσης 37200 για απευθείας ανάθεση ώστε να κλείνει κάποιος τα φώτα και τα κλιματιστικά του κτιρίου της Περιφέρειας, ήρθε με σαφή εισήγηση, την οποία ο ίδιος αναίρεσε δημοσίως υποστηρίζοντας τηλεοπτικά ότι θα προσληφθεί φύλακας-θυρωρός. Πότε και σε ποιόν έλεγε ψέμματα? Στην Περιφερειακή Επιτροπή ή στους δημοσιογράφους?. Η ανάκληση της απόφασης, έλυσε τον γρίφο με «θύμα» την αλήθεια η οποία ΔΕΝ έχει συχνά θέση στις συνεδριάσεις της Περιφερειακή Επιτροπή. Την απόφαση που ανακλήθηκε, θυμίζουμε ότι την υπερασπίστηκε με σθένος στην αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο της ΛΑΣΥ στην επίμαχη συνεδρίαση. Η ανάκληση είχε «θύματα» και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών. Η Περιφερειακή Αρχή  έχει κάνει τους υπαλλήλους της σάκο του μποξ τόσες φορές, που προκαλεί ερωτηματικά η αφωνία του συλλόγου εργαζομένων της Περιφέρειας.


Είναι επίσης ενδεικτικό του κατήφορου, ότι απέφυγε να τοποθετηθεί στην συνεδρίαση για τα ποικίλα ερωτήματα που προκύπτουν από το ύψος, την σύνθεση και την σκοπιμότητα των απευθείας αναθέσεων, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του επικεφαλής της ΛΑΣΥ. Κρύφτηκε πίσω από την δικαιολογημένη οργή που του προκαλεί η απόπειρα εμπλοκής προσωπικών ζητημάτων της οικογένειάς του από δημοσιογράφους. Όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ότι φαίνεται να εξυπηρέτησε αυτή η εμπλοκή προσωπικών οικογενειακών ζητημάτων, ακριβώς για να χαθεί το ουσιαστικό ζήτημα που είναι  η οικονομική και πολιτική σκοπιμότητα της αθρόας επιλογής των απευθείας αναθέσεων, ως ένα μικρό αναλογικά μέρος των τεράστιων ποσών που κατευθύνει η περιφερειακή αρχή σε επιχειρηματικούς ομίλους .


Ποσά που διανέμονται τοπικά από την Περιφερειακή Αρχή, ακολουθώντας πιστά τις προβλέψεις του ΕΣΠΑ, του υπερμνημονίου με τα δεκάδες προαπαιτούμενα, δηλ. τουΤαμείου Ανάκαμψης αλλά και του ΠΔΕ, που αποτελούν πολιτικά χρηματοδοτικά εργαλεία ενός στρατηγικού σχεδίου της ΕΕ, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των συμφερόντων ανταγωνιζόμενων μεγαλοεργολάβων και ομίλων, κατασκευαστικών, ενέργειας, μεταποίησης τροφίμων διαχείρισης απορριμμάτων, κ.α. που δρουν στην Ήπειρο.  Σχέδιο που εκπονείται και ψηφίζεται στην ΕΕ από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και εκτελείται με σαρωτική συνέπεια από την «αγαπημένη» όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων Περιφερειακή Αρχή του κ. Καχριμάνη στην Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]