Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον Δήμο Ιωαννιτών



[18-20 Οκτωβρίου 2024]

Ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Eduact και το Εργαστήριο Διδακτικής & Σχολικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η εξοικείωση των μαθητών/τριών με τον κόσμο της ρομποτικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών, των επιστημών και της μηχανικής (STEM), μέσα από διαδικασίες παιγνιώδους μάθησης και πρακτικής εφαρμογής. Οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν αναμένεται να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, με την εκπαιδευτική ρομποτική να αποτελεί εργαλείο μάθησης και ταυτόχρονα διασκέδασης.

Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί στο

27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων [Ισαάκ Τάσου 22 & Τέρμα Μανωλιάσας]

στις 18-20 Οκτωβρίου.

Το θέμα του Φεστιβάλ εστιάζει στην εξερεύνηση της ζωής στο βυθό των ωκεανών, αναδεικνύοντας τον ρόλο των επιστημών STEM και της συνεργασίας. Οι ομάδες καλούνται να καινοτομήσουν, αναπτύσσοντας λύσεις για καθαρούς ωκεανούς, ενώ παράλληλα επιχειρούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Το project βασίζεται στο FIRST® LEGO® League και επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβλέπεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα συνοδεύουν τους/τις μαθητές/τριες, στις δυνατότητες αξιοποίησης του STEM στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με τη βράβευση όλων των ομάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]