Συλλήψεων συνέχεια από τις αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο για τηλεφωνικές απάτες




Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, που είχε παραλάβει από ηλικιωμένη 5.000 ευρώ και χρυσαφικά 

Νωρίτερα, συνεργός του την είχε εξαπατήσει παριστάνοντας τον αστυνομικό 

Συλλήψεων συνέχεια από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τηλεφωνικές απάτες. Υπενθυμίζεται ότι κατά τον προηγούμενο μήνα είχαν συλληφθεί ακόμα -3- άτομα για παρόμοιες υποθέσεις. 

Ειδικότερα, σήμερα (2-10-2024) το μεσημέρι, η παρατηρητικότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οδήγησε στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «συμμορία» και «απάτη». 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, είχε προηγηθεί πλήθος καταγγελιών σχετικά με άτομα που τηλεφωνούσαν σε πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, τα οποία παρίσταναν τους αστυνομικούς, καλώντας τους να καταβάλουν χρηματικά ποσά, ώστε να μην υποστούν τις συνέπειες του νόμου συγγενικά τους πρόσωπα, εξαιτίας δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχαν προκαλέσει, από το οποίο είχε επέλθει σοβαρός τραυματισμός ατόμου. 

Για τη διερεύνηση των καταγγελιών συγκροτήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία, ύστερα από αναζητήσεις, εντόπισε ύποπτο αυτοκίνητο που έφερε αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και στο οποίο επέβαινε ο αλλοδαπός. 

Αφού οι αστυνομικοί έθεσαν το αυτοκίνητο υπό διακριτική παρακολούθηση, διαπίστωσαν ότι ο αλλοδαπός προσέγγισε ηλικιωμένη, παραλαμβάνοντας από αυτή μία χαρτοσακούλα, στην οποία είχε τοποθετήσει 5.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ, όπως της είχε υποδειχθεί από συνεργό τού αλλοδαπού, εξαιτίας υποτιθέμενης υπαιτιότητας του εγγονού της στην πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. 

Άμεσα οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ενώ το περιεχόμενο της σακούλας αποδόθηκε στην ηλικιωμένη. 

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε επιπλέον ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει στη χώρα μας σήμερα πρώτες πρωινές ώρες και δρούσε ως «εισπράκτορας» στο πλαίσιο συμμορίας, η οποία είχε συσταθεί με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών του συνεχίζεται.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]