Ιωάννινα:Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μ.Ανατολής /Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

 


Με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείου Ιωαννίνων και συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ εξέφρασε την καταδίκη της στα εγκλήματα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με θύματα τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα απαίτησε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.   


Το δίκιο το έχουν οι λαοί



«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» βροντοφώναξαν πλήθος Γιαννιωτών εκφράζοντας τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Αντίστοιχα με το σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά» εκδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην νομιμοποιήσουν την απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.


Στη συγκέντρωση ομιλία πραγματοποίησε ο Σπύρος Κωστής μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα ότι όλοι οι καταπιεσμένοι άνθρωποι της γης ταυτίζονται με τους Παλαιστίνιους και τον αγώνα τους για τη λευτεριά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή που σήμερα μοιάζουν ισχυροί θα ηττηθούν αργά ή γρήγορα από την πάλη των λαών. 



Στη συνέχεια χαρακτήρισε σε μνημείο ντροπής της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων με την προκλητική στήριξή τους στη γενοκτονία που συντελείται καθημερινά. «ΝΔ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Όλη τους έχουν αίμα στα χέρια τους. γιατί Όλοι οι βοηθούν το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ και όταν κυβερνούν και όταν είναι αντιπολίτευση. Γιατί είναι με τον φονιά. Γιατί δίνουν γη, αέρα και θάλασσα στο δολοφόνο να χτυπήσει. Γιατί έχουν στείλει τους Έλληνες στρατιωτικούς στο "στόμα του λύκου" για να προστατεύουν το κράτος του Ισραήλ για να μπορεί με ασφάλεια να ασκεί το δικαίωμά του στην γενοκτονία» τόνισε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σ. Κωστής υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις των Ιρανών στον ΟΗΕ πως «όποια χώρα βοηθήσει το Ισραήλ σε νέα επίθεση εναντίον τους θα είναι στόχος αντιποίνων» υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση μπλέκει το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.



«Ποιον ρώτησαν; από ποιον πήρε εξουσιοδότηση η κυβέρνηση για να σύρει την χώρα σε μια εμπλοκή, που όλο και κλιμακώνεται, που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής» αναρωτήθηκε, και επισήμανε : «Ο λαός μας απαιτεί, να επιστρέψει τώρα η ελληνική φρεγάτα από το μακελειό στην Ερυθρά Θάλασσα, να αποχωρήσει από την επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ, να επιστρέψει το ελληνικό πολεμικό πλοίο από τον Λίβανο και η πυροβολαρχία «Patriot» από τη Σαουδική Αραβία. Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνηση στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος».  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]