Σχόλιο ΛΑ.ΣΥ για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής με μηδενική έκπτωση


Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και η αντιπολίτευση, όσο διοίκησαν το Δήμο, δεν έκαναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τώρα που το προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε φέρνουν ως μοναδική λύση τους εργολάβους, την ίδια στιγμή που στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2025 δεν έχουν καμία πρόσληψη εργατών καθαριότητας όπως άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

 Όλες μαζί οι παρατάξεις, έδωσαν από την προηγούμενη θητεία σε ιδιώτη την αποκομιδή απορριμμάτων στις 4 περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες και τώρα -πάλι μαζί - παραπονιούνται ότι ο μοναδικός εργολάβος που εμφανίστηκε δεν πρόσφερε καμία έκπτωση στο Δήμο για να πάρει τη δουλειά. Τα παραμύθια του «υγιούς ανταγωνισμού» στις δημοπρασίες των δημοσίων έργων δεν πείθουν ούτε τους πλέον εύπιστους και ο λαός καλείται πάλι να πληρώσει το μάρμαρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
 Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων, όταν γινόταν η ιδιωτικοποίηση είχε αναφέρει ότι ο μοναδικός μεγαλοεργολάβος διαχείρισης απορριμμάτων θέλει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη και δεν είναι σίγουρο ότι θα διεκδικήσει ολόκληρο το Δήμο. 
Ο Σύλλογος είχε αναφέρει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών, ακριβώς για να διευκολύνει τον εργολάβο, είχε "σπάσει" το διαγωνισμό σε 4 ενότητες και ότι αν ο μεγαλύτερος εργολάβος της περιοχής ήθελε περισσότερα κέρδη και δεν «χτυπούσε το διαγωνισμό» σίγουρα ήταν αδύνατο κάποιος μικρότερος να πάρει τη δουλειά. 
 Με όλα αυτά καταγεγραμμένα στα πρακτικά της συνεδρίασης, μένει να μας πει ο κ. Αντιδήμαρχος γιατί απογοητεύτηκε βλέποντας τον μοναδικό εργολάβο που χτύπησε τη δουλειά να δίνει μηδενική έκπτωση. 
 Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε προειδοποιήσει ότι η ιδιωτικοποίηση και οι εργολάβοι θα σημαίνουν πανάκριβο κόστος για τον Δήμο, ανασφάλεια για τους εργαζόμενους και προβλήματα στην ίδια την αποκομιδή που εξαρτάται από εργολάβους και συμφέροντα. Άμεσα ο Δήμος να αιτηθεί και να πιέσει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, χωρίς εργολάβους, κόντρα στις πολιτικές Κυβέρνησης και Ε.Ε. που μας εφεραν εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]