Παγκόσμια Ημέρα Ζώων ...Τι έκανε σήμερα ο Δήμος Αρταίων ;

 



Παγκόσμια Ημέρα Ζώων – Δράσεις από το Δήμο Αρταίων για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μια ημέρα που θυμίζει την ανάγκη για προστασία, σεβασμό και φροντίδα όλων των ζώων, τόσο των κατοικίδιων όσο και των αδέσποτων. Ο Δήμος Αρταίων, με υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες και τα ζώα, συνεχίζει τις δράσεις του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδέσποτων και τη φροντίδα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προχώρησε στον επαναληπτικό εμβολιασμό και την αποπαρασίτωση των επανενταγμένων αδέσποτων ζώων, εξασφαλίζοντας ότι παραμένουν υγιή και ασφαλή, τόσο για τα ίδια όσο και για τη δημόσια υγεία. Η φροντίδα των ζώων αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου, ο οποίος έχει δημιουργήσει μητρώο εθελοντών σίτισης για τα αδέσποτα ζώα. Με τη βοήθεια των εθελοντών, τα ζώα σιτίζονται τακτικά και έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, χάρη στη συνδρομή των υπαλλήλων του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.


Στόχος του Δήμου είναι να εξασφαλίσει ότι τα αδέσποτα ζώα δεν αποτελούν κίνδυνο για την εξάπλωση ασθενειών στην πόλη, προσφέροντας διαρκή φροντίδα και μέριμνα. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο τύπου είναι από το παραποτάμιο πάρκο, όπου καταγράφονται οι ενέργειες του Δήμου για ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον τόσο για τους πολίτες όσο και για τα ζώα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]