Τους πεσόντες του Ναρκαλιευτικού Πηνειός τίμησε η Πρέβεζα



Τη μνήμη των αδικοχαμένων αντρών του  ναυτικού  που έχασαν τη ζωή τους στις 24 Οκτωβρίου του 1945 όταν το Ναρκαλιευτικό “Πηνειός” το οποίο πραγματοποιούσε εργασίες εκκαθάρισης ναρκοπεδίου στην θαλάσσια της περιοχής της Πρέβεζας, προσέκρουσε σε νάρκη και βυθίστηκε σε μόλις λίγα λεπτά  τίμησε το πρωί της Πέμπτης  η Πρέβεζα . 

Στο μνημείο του Ναύτη  ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ.Χρυσόστομος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Στρατού, της Αεροπορίας, του Λιμενικού, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων, Συλλόγων, μαθητών και πολιτών.

Στο χρονικό της ανατίναξης του "Πηνειός" σ' ένα από τα πιο τραγικά συμβάντα της νεότερης ιστορίας της πόλης που είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα αναφέρθηκε στην ομιλία του  ο Διονύσιος Παππάς Εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ  Ν. Πρέβεζας, Σημαιοφόρος ε.α. Π.Ν. Ο τραγικός επίλογος αυτής της επιχείρησης μέτρησε 22 νεκρούς και έναν βαριά τραυματία ο οποίος επέζησε τελικά και ήταν ο χειριστής του πυροβόλου ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.


Στη συνέχεια έγινε προσφώνηση των πεσόντων ναυτικών   καθώς  των ανδρών της Αντιαεροπορικής Πυροβολαρχίας Πρεβέζης που έχασαν τη ζωή τους κατά τον γερμανικό βομβαρδισμό της 13ης Ιανουαρίου του 1941 και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λευκάδας-Πρέβεζας Αντισμήναρχο  Γρηγόριο Δήμο, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Γούση, τον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Πρέβεζας υποπλοίαρχο Λ.Σ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, καθώς και από εκπρόσωπους ενώσεων αποστράτων.

Η τελετή μνήμης και τιμής στο Μνημείο Πεσόντων Ναυτικού ολοκληρώθηκε με  ενός λεπτού σιγή και τον  Εθνικό Ύμνο, ενώ μετά τη λήξη της τελετής  αντιπροσωπεία επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας  και πραγματοποίησε  ρίψη στεφάνων  στο σημείο βύθισης του Πηνειός.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]