Δελβινάκι :Χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα με θέμα «Οικοτοπία. Ανακαλύπτοντας το Τοπίο»

 


Χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του Δήμου Πωγωνίου θα μπορέσει να αποτελέσει «εργαλείο» για τέχνη και πολιτισμό προέκυψαν από την ημερίδα και το wokshop που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου στο πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η δράση διοργανώθηκε στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποτελεί την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας με τη συγκεκριμένη Σχολή καθώς απώτερος στόχος της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου είναι η διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής και η δημιουργία ενός Πάρκου Έργων Τέχνης.

Στην ημερίδα με τίτλο «Οικοτοπία. Ανακαλύπτοντας το Τοπίο» συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από το Παν/μιο Ιωαννίνων, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Παν/μιο Θεσσαλίας, το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και εικαστικοί, που ανέπτυξαν καίρια ζητήματα στην θεματική της ημερίδας και εξέθεσαν σύγχρονους προβληματισμούς αναφορικά με τη σχέση του τοπίου με την ιστορικότητά του, την οικολογία, την τέχνη και την αειφορία, ως εργαλεία για μια εκ νέου ανάγνωση και προσέγγιση του τοπίου.


Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης, αφού αναφέρθηκε στη σημασία του Μνημονίου Συνεργασίας, υπογράμμισε ότι το τοπίο της ευρύτερης περιοχής του Πωγωνίου έχει τη δική του μοναδική και ξεχωριστή ταυτότητα που πολύ σύντομα θα αναδειχθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσα από ενδιαφέρουσες και  πρωτοπόρες δράσεις της Σχολής Καλών Τεχνών. 


Κατά τη διάρκεια του workshop φοιτητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής αντιμετωπίζοντάς το ως «ζωντανό έργο τέχνης».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]