Διάκριση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ....


 ...στον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής  «The Winchester School of Art Painting Prize 2024» του Πανεπιστημίου Southampton (UK).



Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει στον διαγωνισμό ζωγραφικής «The Winchester School of Art Painting Prize 2024» του Πανεπιστημίου Southampton (Ηνωμ. Βασίλειο), με το οποίο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σχεδιάζει συνέργειες στο πλαίσιο ενίσχυσης της διεθνοποίησης και εξωστρέφειας. Το Βραβείο Ζωγραφικής WSA (Winchester School of Art Painting Prize) δίδεται σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες πανεπιστημίων της Ελλάδος και του Ηνωμένου Βασιλείου που διακρίνονται για το εικαστικό έργο τους. Τα έργα με τα οποία συμμετέχουν οι φοιτητές/τριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, εκτίθενται σε ετήσια έκθεση στην Winchester Gallery (Ηνωμ. Βασίλειο). 

Ο διαγωνισμός Ζωγραφικής WSA 2024 που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι μια διεθνής πρωτοβουλία που επιδιώκει να αξιοποιήσει μια μακρά παράδοση πολιτιστικών και δημιουργικών ανταλλαγών μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της εκπαίδευσης και των τεχνών. Η δράση υποστηρίζεται από το University of Southampton και το Dionysia Trust με την επιμέλεια της Christina Mamakos, Καθηγήτρια στο WSA του University of Southampton.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τα βρετανικά και ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα που προσφέρουν προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Καλές Τέχνες ή τη Ζωγραφική, καλούνται να προτείνουν φοιτητές/τριες για να καταθέσουν προς κρίση τα έργα τους. Βασικός πυλώνας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες συνεργασίας νέων ελλήνων/ελληνίδων καλλιτεχνών με αντίστοιχους/ες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο διαγωνισμός Ζωγραφικής WSA διοργανώνεται από το Winchester School of Art του University of Southampton, ένα κέντρο αριστείας για προπτυχιακές σπουδές στις Καλές Τέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μακρά παράδοση στη ζωγραφική.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2024, με ιδιωτική προβολή στις 17 Οκτωβρίου, όπου θα ανακοινωθεί ο/η νικητής/νικήτρια μεταξύ των 10 καλύτερων έργων που επιλέχθηκαν μετά από κρίση πολλών υποψηφιοτήτων. Ανάμεσά στους 10 διακριθέντες είναι οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αλέξης Χαρίσης Maerkl και Βασιλική Σιαταρά. Θερμά συγχαρητήρια και ευχές στους φοιτητές μας για ακόμα περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: http://wsapaintingprize.co.uk 

Από τη

Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]