Στεφάνου Κασσελάκη πολιτικά δρώμενα και ερωτήματα ευκολόπιστου πολίτη




Του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου


Πρώην Γενικού διευθυντή Οικονομικού ΔΕΗ


1.          Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι είναι και πρόεδος και υποψήφιος πρόεδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.             


                  Οι επικριτές του κ. Στέφανου Κασσελάκη πρότειναν το Κόμμα να προχωρήσει σε εκλογή προέδρου από τη βάση των μελών/φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να παραμένει πρόεδρος μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου.


                  Ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε την πρόταση αυτή και κάλεσε τους επικριτές του να καταθέσουν πρόταση μομφής σε βάρος του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Κ.Ε.).


                  Η πρόταση μομφής κατατέθηκε, έγινε δεκτή από την Κ.Ε., ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε από τo γραφείo του και οι συνεργάτες του παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.


                  Η Κ.Ε. αποφάσισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος κατά την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  


                  Ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι συνεχίζει να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ότι στην εκλογή προέδρου του θα είναι υποψήφιος.


                  Αργότερα δήλωσε πως παρότι δεν αμφισβητεί την άρση εμπιστοσύνης και αποδέχεται την απόφαση της Κ.Ε., θεωρεί πως η Κ.Ε. δεν έχει αρμοδιότητα να αποκλείσει κανέναν υποψήφιο και πως, σύμφωνα το άρθρο 20 παρ. 4 του Καταστατικού του Κόμματος*, τελικός κριτής για το αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το έκτακτο συνέδριο.


                  Ερωτήματα:

                  - Ποιό είναι το ζήτημα για το οποίο «συγκαλείται έκτακτο συνέδριο» «σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής προς τον πρόεδρο»;


                  Η επιβεβαίωση/ανατροπή της «άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής προς τον πρόεδρο» (όπως ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης), ή η εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (όπως ισχυρίζεται η Κ.Ε.);      


                  - Η δήλωση του κ. Κασσελάκη  ότι είναι πρόεδρος και συγχρόνως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αποδεκτή από την Κλασσική (Αριστοτέλεια) Λογική**, αλλά και από την κοινή Λογική;


2.            Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει πώς η βάση των μελών/φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον επέλεξε ως πρόεδρο του Κόμματος «για να τα αλλάξουμε όλα» και πως την εντολή αυτή εφαρμόζει όταν, μεταξύ άλλων, εξαγγέλλει:

                  - Αλλαγή του πολιτεύματος της χώρας. Από «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» σε «συμμετοχική αμεσοδημοκρατία» (Καθώς, όπως ισχυρίζεται, «το μεγάλο διακύβευμα της στιγμής είναι η κρίση στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας» και «οι Έλληνες πολίτες έχουν απογοητευτεί από την πολιτική κι από τους πολιτικούς»).

                  - Καίριες αλλαγές στον ιδεολογικό προσανατολισμό, την οργάνωση και λειτουργία, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

                  - «Αδιαμεσολάβητες σχέσεις» με τον λαό.  

                  Ερωτήματα:

                  - Από πού προκύπτει ότι η εντολή «να τα αλλάξουμε όλα» περιλαμβάνει τις σοβαρότατες αυτές αλλαγές που εξαγγέλλει ο κ. Κασσελάκης;


                  - Στις «αδιαμεσολάβητες σχέσεις με τον λαό» περιλαμβάνεται και η απαίτηση «ερωτήματα που αφορούν τον πρόεδρο απευθύνονται, αφού υπάρξει συνεννόηση μαζί του, αποκλειστικά στο γραφείο Τύπου του κόμματος»; (Email 7.11.2023 του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον γράφοντα το παρόν)***. 


 

3.             Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει για την ελληνική Δικαιοσύνη.

                  - «Η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά».


                  - «H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι».


                  - «Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν».


                  - «Γουστάρω να 'ξεδοντιάσω' το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων».


                  Ερωτήματα:


                  - Ποιο άλλο Όργανο, εκτός από τη Δικαιοσύνη, θεωρεί ο κ. Κασσελάκης ότι είναι αρμόδιο για την επίλυση των αστικών ή ποινικών διαφορών, των πολιτών (και του ιδίου);     


                  - Ο κ. Κασσελάκης, αφού δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, πώς ζητάει από την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις εναντίον του κατηγορίες της για «πολιτικό εκφοβισμό και για «μηνύματα» που έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους; Γιατί αρνείται την πρότασή της να συναινέσει στη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων τους, δημοσιοποίηση που θα απαιτήσει ελάχιστο χρόνο;                 


 

4.             Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει για τα ΜΜΕ:  

                  - «Τα δικά μου λόγια περνούν από κόσκινο, την ώρα που για τους πολιτικούς μου αντιπάλους υπάρχει απόλυτη μιντιακή στήριξη ή ανοχή».

                  - «Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι 'ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!'. Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου».


                  Ερωτήματα:

                  - Ο κ. Κασσελάκης έχει πει ποτέ ποια συγκεκριμένα είναι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που «περνούν από κόσκινο» τα δικά του λόγια και στηρίζουν ή ανέχονται τους πολιτικούς του αντιπάλους;

                  - Ο κ. Κασσελάκης, κατά τις εμφανίσεις του σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, έχει παραπονεθεί ποτέ για άνιση μεταχείρισή του;

                  - Τα στελέχη του κ. Κασσελάκη έχουν δυσμενέστερη ή ευνοϊκότερη μεταχείριση στα  πολιτικά τηλεοπτικά πάνελ;


                  - Ποιος πολιτικός είχε, εδώ και χρόνια, την προβολή που οι τηλεοπτικές κάμερες έχουν προσφέρει στον κ. Κασσελάκη, από τη μέρα του «με λένε Στέφανο» μέχρι και σήμερα;


 

5.             Ποιο μπορεί να είναι το συμπέρασμα του ευκολόπιστου πολίτη, μετά από όλα αυτά;

 


* Βλ. https://www.isyriza.gr/statute, Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρθρο 20- Τακτικό συνέδριο.

                  1. Το τακτικό συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος. Συγκαλείται κάθε 3 χρόνια. Ψηφίζει αποφάσεις που ισχύουν μέχρι το επόμενο συνέδριο.


                  4. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής.  Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο.


                  5. Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής.


** Βλ. Ε. Π. ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ 1970 (Οι Αρχές του Ορθού Λόγου. Η αρχή της αντίφασης).


*** Βλ. https://www.antilogoi.gr/Logokrisia_sta_erwtimata_politwn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]