Συγκρότηση Δημοτικών Συμβουλίων Νέων για την ενίσχυση της συμμετοχής της νεολαίας στα Κοινά

 


Κάλεσμα συμμετοχής νέων δημοτών, ηλικίας 15 ως 28 ετών, στο μητρώο νέων που συγκροτεί ο δήμος Ιωαννιτών με σκοπό την προκήρυξη εκλογών για την συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων απηύθυναν σήμερα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αναστασία Γιογλή, και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου, Δημήτρης Αλεξίου.

Όπως εξήγησε η κ. Γιογλή ο Δήμος Ιωαννιτών με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των νέων στα τοπικά κοινά, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για τα θέματα που τους αφορούν, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά στη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο θα έχει εισηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο προς τη Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Αντιλαμβανόμαστε την αυξανόμενη απομάκρυνση της νεολαίας από τα κοινά, καθώς και την ανησυχητική άνοδο της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας. Η νεολαία μας έχει βιώσει δύσκολα χρόνια, μέσα σε περιόδους κρίσεων και μνημονίων, με αποτέλεσμα να αισθάνεται απογοητευμένη και αποστασιοποιημένη. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε τη συγκρότηση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, με στόχο να τους δώσουμε το βήμα να εκφραστούν, να συμμετέχουν, και να έρθουν πιο κοντά σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γιογλή.

Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι οι εγγραφές για τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων είναι ανοιχτές για νέους ηλικίας 15 έως 28 ετών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ιωαννιτών www.ioannina.gr και θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου. 

Ήδη έχουν γίνει πολλές εγγραφές, και σε περίπτωση ανάγκης, θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας.

«Τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων αποτελούν μία διέξοδο για τους νέους να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου. Μέσω αυτών, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν νέες προτάσεις και ιδέες, ενώ παράλληλα θα υποστηριχθούν και από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τη συμμετοχή των νέων σε διάφορους τομείς, όπως το περιβάλλον και η κοινωνική πολιτική. Ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί όλους τους νέους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και να αγκαλιάσουν το εγχείρημα, συμβάλλοντας με τις ιδέες και την ενεργή συμμετοχή τους στη βελτίωση της καθημερινότητας και του μέλλοντος του τόπου μας», κατέληξε η κ. Γιογλή.

Από την μεριά του, ο Δημήτρης Αλεξίου,  τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, οι νέοι θα αποκτήσουν τη δική τους φωνή και τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τον τόπο τους. Αυτή η συμμετοχή τους θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ικανότητες διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και διαμόρφωσης κοινών προτάσεων. Παράλληλα, θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, της λίμνης και των δημόσιων χώρων, προτείνοντας δράσεις που θα αναπτύξουν μαζί με τη Δημοτική Αρχή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]