[Ελλάδα] Δεκάδες κοντέινερ..κατέρρευσαν ...Πού είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους ;


 




Για ακόμα μια φορά, εχθές Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά βιώσαμε τον τεράστιο κίνδυνο που συνεπάγονται τα ανεπαρκέστατα μέτρα ασφάλειας καθώς και το πόσο φθηνά λογαριάζουν τις ζωές μας η COSCO, η DPort και οι εργολάβοι τους!

Πτώσεις containers σε χώρο που εργαζόμαστε!!!

Αν οι πτώσεις των containers είχαν συμβεί μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα ή αργότερα, τώρα θα θρηνούσαμε συναδέλφους!

Οι φωτογραφίες- ντοκουμέντα είναι αποκαλυπτικές και ανατριχιαστικές!

Κατά τα άλλα η COSCO, Dport και εργολάβοι ξέρουν να κάνουν φιέστες έχοντας το θράσος να λένε πως είμαστε μια οικογένεια. Ο κίνδυνος όμως είναι κάποιοι από εμάς με την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας να μην πάνε στις οικογένειες τους είναι κάθε μέρα τεράστιος.

Μετά από ένα καλοκαίρι που τα 12ωρα ήταν ατελείωτα, που υπάρχει η ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και η εκ περιτροπής εργασίας , μετά από 14 χρόνια που τα ΒΑΕ έχουν καταντήσει με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης σαν το γιοφύρι της Άρτας δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. 

Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γιατί σκέφτονται μόνο πως θα κονομήσουν και θα αυγατίσουν τα κέρδη τους και όχι την ασφάλεια των εργαζομένων . Το αποδεικνύουν τα κέρδη τους που για άλλη μια φορά σπάνε ρεκόρ. Κέρδη βγαλμένα στις πλάτες μας.

Τον δρόμο τον ξέρουμε, είναι ο αγώνας του βάζοντας μπροστά και στο επίκεντρο τις ζωές μας και τις ανάγκες μας. Τον δρόμο τον έδειξαν και οι λιμενεργάτες στα λιμάνια της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ που με τον αγώνα τους κέρδισαν ΣΣΕ με σημαντικές αυξήσεις και μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με τις ζωές μας και των οικογενειών μας

Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]