Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για το εργατικό "ατύχημα" στο Αβγό


 ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΕΝΑ


 ΚΕΡΔΗ ΒΑΜΜΕΝΑ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ


 


Απαιτούμε τώρα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!


 


Το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» με θύματα δύο σακατεμένους εργάτες που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εργολαβικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στο Αυγό του Δήμου Δωδώνης έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα αντίστοιχων συμβάντων που ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς.



Στον τόπο του εργατικού «ατυχήματος» έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καλύβα, οργανωτικό γραμματέα του και πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. 


Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών εκδήλωσης του εργατικού «ατυχήματος», ιδιαίτερα της συντήρησης του ανυψωτικού καλαθοφόρου μηχανήματος και τις επάρκειας των ατομικών μέσων προστασίας των εργατών.




Οι εργαζόμενοι πληρώνουν διαρκώς βαρύ φόρο αίματος στους χώρους δουλειάς. Είναι ένας διαρκής ακήρυχτος πόλεμος σε βάρος της ζωής μας. Κάθε τρεις ημέρες ένας εργαζόμενος χάνει την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. Το σημερινό εργατικό «ατύχημα» έρχεται να προστεθεί στα δύο θανατηφόρα εργατικά εγκλήματα που σημειώθηκαν στο νομό μας σε λιγότερο από 6 μήνες.


Αιτία της σημερινής κατάστασης δεν είναι η κακιά η ώρα. Φαίνεται ότι όλα κινούνται στη λογική του «πάμε κι όπου βγει». Πρωτόκολλα ασφαλείας γίνονται κουρελόχαρτα, κανένας δεν δίνει λογαριασμό πουθενά αν τηρούνται πρωτόκολλα συντήρησης και ασφαλούς λειτουργίας των μηχανημάτων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν από «ήλιο σε ήλιο», δίπλα σε παγίδες θανάτου, χωρίς μέτρα ασφάλειας.



Τεράστιες και ξεκάθαρες είναι οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων, που έχουν διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο εργασιακού «μεσαίωνα». Κανενός «το αφτί δεν ιδρώνει». Για την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας. 



Καλούμε τους εργαζόμενους, να μην κάνουν πίσω μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας, ώστε να γυρίζουμε στα σπίτια μας αρτιμελείς και ζωντανοί. Δεν είναι μοιραίο, δεν είναι κανονικότητα στην ζωή μας να πάμε για δουλειά και μην ξέρουμε εάν θα γυρίσουμε! Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να επιβάλουμε  τα αυτονόητα.  Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων είναι εδώ να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη.


Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχές για ταχεία ανάρρωση των δύο συναδέλφων μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]