Eurobank| 22 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία | Προετοιμάζοντας σήμερα τους επαγγελματίες του αύριο|Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα



Τους 48 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων, στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, με το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο τους από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα, βράβευσε η Eurobank στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 23.554 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και 4 αριστούχοι από τις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι 52 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες επιτυγχάνοντας το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2024, παρουσία των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, αλλά και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Η επιτυχημένη διενέργεια της καθιερωμένης ετήσιας τελετής βράβευσης επιβεβαιώνει την απήχηση του Μπροστά για την Παιδεία, που είναι ένα από τα  μακροβιότερα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα και τον άρρηκτο δεσμό αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Τράπεζας και των τοπικών κοινωνιών. Για την Eurobank η στήριξη της Παιδείας και της νέας γενιάς είναι μια στρατηγική επιλογή που επιβραβεύει, αναδεικνύει και στηρίζει έμπρακτα το πιο ζωτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους νέους και τις νέες στην προσπάθειά τους για προσωπική εξέλιξη και ολοκλήρωση. Η συνεπής επένδυση σε αυτό το πεδίο υπογραμμίζει τη δυναμική αξία της Παιδείας για την ελληνική κοινωνία και τη συμβολή της στη συλλογική εξέλιξη και πρόοδο.  

Πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει ουσιαστικά τη νέα γενιά που προσπαθεί και καταφέρνει να διακριθεί, η Eurobank έχει ήδη διευρύνει και αναβαθμίσει την Πρωτοβουλία Μπροστά για την Παιδεία με δύο νέες δράσεις, που ενισχύουν την επιστημονική εξειδίκευση και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής με την πρακτική γνώση και την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Digital Transformation», του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που προωθεί την εξειδίκευση σε σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους δέκα (10) αποφοίτους του «Digital Transformation» με την υψηλότερη επίδοση να εργαστούν στην Τράπεζα.

Στον τομέα της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, η Eurobank προσφέρει την καινοτόμα πλατφόρμα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας mprostagiatinpaideia.gr, που παρέχει σε όλους τους βραβευθέντες του Προγράμματος από το 2019 και εφεξής, αλλά και γενικά σε τελειόφοιτους, δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό σε πληθώρα αντικειμένων, πιστοποιήσεις σε τεχνολογίες αιχμής, υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε μεγάλους οργανισμούς. Επιπλέον, τα μέλη της πλατφόρμας, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Linq (linq.co) με την οικονομική στήριξη της Eurobank, έχουν δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα έμμισθης Πρακτικής Άσκησης της Eurobank, διάρκειας 2 μηνών, με στόχο την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων μέσα σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μπροστά για την Παιδεία, η Τράπεζα, με συνέπεια, συνεχίζει να επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές που αποκτούν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο τους, έχοντας διαθέσει από το 2003 ποσό άνω των 21 εκατομμυρίων ευρώ για την βράβευση των συνολικά 23.554 αριστούχων. 

Το Πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). 

Οι 52 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72 έως 78,5 βαθμούς. Εξ αυτών 25 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 8 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 7 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές και 5 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 7 σε στρατιωτικές σχολές. 

Παράλληλα, στην εκδήλωση τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε τέσσερα Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους τέσσερεις αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. 

Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων βραβεύθηκε το 6ο Επαγγελματικό Λύκειο Ιωαννίνων, το οποίο διακρίθηκε για 2η φορά στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας που βραβεύεται για 14η φορά.  

Στην περιφερειακή ενότητα Άρτας, το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας διακρίθηκε για 5η φορά.  

Στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, το Επαγγελματικό Λύκειο Καναλακίου βραβεύεται για 2η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας το Γενικό Λύκειο Λευκίμμης βραβεύεται για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Από την περιφερειακή ενότητα Λευκάδας δεν υπήρξε κάποιος αριστούχος που να διακρίθηκε στις Πανελλαδικές εξετάσεις.


Στην ομιλία του ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κεντροδυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής & Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Πλας, τόνισε ότι: «Σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας που λειτουργεί σε περιβάλλον ραγδαίων αλλαγών και προκλήσεων, σε έναν πλανήτη που απειλείται από διαδοχικές γεωπολιτικές κρίσεις, αλλά και την μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, σε μια κοινωνία που βρίθει προκλήσεων για τη νέα γενιά, η επένδυση στην Παιδεία δεν είναι επιλογή αλλά μονόδρομος. Η αξία της σωστής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, της κατάκτησης της γνώσης και της Παιδείας ευρύτερα αποκτά σήμερα ακόμη πιο ζωτικό ρόλο στη διαδικασία θωράκισης της νέων γενεών, προκειμένου να συμβάλλουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική, βιώσιμη ανάπτυξη. Η Eurobank, με σταθερή δέσμευση στην ουσιαστική και πολυεπίπεδη στήριξη της νέας γενιάς, διευρύνει και αναβαθμίζει την ευρύτερη πλέον Πρωτοβουλία της Μπροστά για την Παιδεία, εστιάζοντας στους τομείς της επιστημονικής εξειδίκευσης, αλλά και της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, με σταθερή επιδίωξη να συμβάλλει σήμερα στη δημιουργία των επαγγελματιών του αύριο». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Πατέρας Στέφανος Γκαλντέμης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Υγείας Ελένη Περιστέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Κίτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων για θέματα Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωάννης Αρμενιάκος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Συνοχής Μαργαρίτα Γκογκάκη, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Στέφανος Σίντος και άλλοι εκπρόσωποι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Παρέστησαν επίσης η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Παναγιώτα Καντή, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Μαρίνα Μπέση, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Ξανθή Χουλιάρα και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Στο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Πατέρας Στέφανος Γκαλντέμης ανέφερε ότι η εκδήλωση επιβραβεύει τις προσπάθειες των νέων για μεγαλύτερη μόρφωση και μετέφερε τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη προς τις οικογένειες των αριστούχων που τους οδήγησαν στο σωστό δρόμο αλλά και προς την Τράπεζα που στέκεται αρωγός στην κοινωνία και προάγει τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της αριστείας.

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Υγείας Ελένη Περιστέρη, συνεχάρη τους νέους αριστούχους για τη διάκρισή τους που είναι αποτέλεσμα της συνέπειας, υπομονής και μεγάλης προσπάθειας να πετύχουν τον στόχο τους και τους παρότρυνε να διατηρήσουν υψηλούς στόχους σε όλη την ακαδημαϊκή και τη μετέπειτα ζωή τους. Ευχαρίστησε επίσης της Τράπεζα για την πρωτοβουλία να επιβραβεύει την προσπάθεια για μάθηση επί σειρά ετών, με την ευχή το πρόγραμμα αυτό να βρει κι άλλους μιμητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων για θέματα Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωάννης Αρμενιάκος ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank προάγει την Παιδεία  και επιβραβεύει την αριστεία δίνοντας κίνητρα στους νέους. Συνεχάρη επίσης τις οικογένειες των αριστούχων που με κόπο και υπομονή στηρίζουν τα παιδιά τους στον αγώνα τους για πρόοδο και περισσότερη μάθηση. 

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, Στέφανος Σίντος, αφού συνεχάρη την Τράπεζα και τους αριστούχους, είπε ότι η εκδήλωση βράβευσης αποτελεί την αναγνώριση της προσπάθειας των μαθητών και δικαιώνει τους κόπους και των αγώνες των γονέων τους. 

Η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Παναγιώτα Καντή εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στους αριστεύσαντες και τόνισε ότι αυτή η διάκριση αποτελεί επιβράβευση των κόπων, της υπομονής και της συνέπειας προς τους στόχους τους. Ανέφερε ότι ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους ζωή με τον καλύτερο τρόπο και τους παρότρυνε να διατηρούν πάντα υψηλούς στόχους. Τέλος, συνεχάρη την Eurobank για το πρόγραμμα που επί σειρά ετών επιβραβεύει και  προάγει την αριστεία και την Παιδεία.

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Μαρίνα Μπέση συνεχάρη τους αριστούχους για τη διάκρισή τους και τόνισε ότι μέρος της επιτυχίας τους αποτελούν οι άξιοι εκπαιδευτικοί που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια για ποιοτικότερη εκπαίδευση. Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα της Eurobank αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και των γονέων που στηρίζουν τα παιδιά τους με κάθε τρόπο.

Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος τόνισε ότι οι αριστούχοι βρίσκονται στη θέση αυτή μετά από τεράστια προσπάθεια και αφού θέτουν υψηλούς στόχους. Ειδικά στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, αυτοί οι αριστούχοι δίνουν το παράδειγμα σε όλους τους νέους και χαράζουν νέους δρόμους για την κοινωνία. Ευχαρίστησε επίσης τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις οικογένειες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια των παιδιών καθώς και την Τράπεζα που συνεχίζει να επενδύει στη γνώση και τη μόρφωση εδώ και δύο δεκαετίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]