Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων :Τελετή Αναγόρευσης του Heinz Sunker σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών

 






ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ 

TOY ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ WUPPERTAL

κ. HEINZ SÜNKER

ΣΕ ΕΠΙΤΙΜO ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Wuppertal κ. Heinz Sünker σε Επίτιμo Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:


Προσφώνηση από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου

Ἔπαινος του Τιμωμένου από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Καθηγητή κ. Χαρίλαο Κ. Ζάραγκα

Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Καθηγητή κ. Χαρίλαο Κ. Ζάραγκα

Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής Καθηγήτρια κυρία Καθηγήτρια κυρία Νικολέττα Δ. Τσιτσανούδη 

Επίδοση των τίτλων από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου

Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «Democracy-Childhood Studies-Pedagogy»

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Μουσικό Πρόγραμμα από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών κυρία Γεωργία Αναστάση και τον μουσικολόγο κ. Ελευθέριο Καραγιάννη. 

Προσέλευση έως τις 18.45΄.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση την τελετή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/uoi την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.

________________________________________

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του Τιμωμένου:

Ο Heinz Sünker έχει σπουδάσει Γερμανική Φιλολογία, Προτεσταντική Θεολογία, Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στα Πανεπιστήμια Münster και Heidelberg. Πήρε το διδακτορικό και την Υφηγεσία στην Παιδαγωγική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Bielefeld. 

Από το 1980 έως το 1991, έχει διατελέσει Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bielefeld και από το 1991, Τακτικός Καθηγητής Κοινωνικής Παιδαγωγικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Wuppertal.

Υπήρξε μέλος της «Επιτροπής υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές (Promotionsstipendien)» του Evangelisches Studienwerk Villigst (1993-2009), 

Κοσμήτορας του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Wuppertal (1996-2016) και μέλος της Συγκλήτου του ίδιου Πανεπιστημίου (1999-2016). Παράλληλα, διετέλεσε Διευθυντής του Διεπιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου «Παιδική ηλικία, κοινωνίες» και Διευθυντής του Κέντρου Διεθνών Σπουδών στην Κοινωνική Πολιτική και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Wuppertal. Είναι Διευθυντής μαθημάτων του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Dubrovnik (1986 -1991, 1998 και εξής).

Διετέλεσε Πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής «Συμμετοχή, οργανωτική δημοκρατία και αυτοδιαχείριση» της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ένωσης (2006-2010) και γενικός γραμματέας της ίδιας επιτροπής (2002-2006), ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής «Πολιτική κοινωνικοποίηση και πολιτική εκπαίδευση» της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Επιστήμης (2006-2010) και γενικός γραμματέας της ίδιας επιτροπής (2002-2006).

Από το 2018 είναι εκπρόσωπος της έδρας της UNESCO «Εκπαίδευση για την ιδιότητα του πολίτη, κοινωνικές επιστήμες και σύγκλιση της μνήμης» στο Camp des Milles Memorial και στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille, ενώ από το 2020 είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Aarhus της Δανίας.

Η έρευνα και οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται στη θεωρία και την ιστορία της κοινωνικής παιδαγωγικής και της κοινωνικής πολιτικής, την κριτική κοινωνική θεωρία, τη φιλοσοφία και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, τις σπουδές για την παιδική ηλικία και την πολιτική της παιδικής ηλικίας και την αντίσταση κατά του εθνικοσοσιαλισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]