Iωάννινα :Με επιτυχία η πρώτη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων

 




Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Ιωαννιτών και συμμετείχαν ενεργά στην πρώτη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα στο πάρκο Λιθαρίτσια.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Ιωαννιτών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αδέσποτων και είχε στόχο να δώσει στα αδέσποτα ζώα του δήμου μας τη φροντίδα, την αγάπη και τη στέγη που τους αξίζουν.

Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, ο δήμος Ιωαννιτών είχε ετοιμάσει ενημερωτικές δράσεις, δράσεις απασχόλησης για παιδιά κι άλλα δρώμενα, ενώ παρούσες ήταν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της ΕΜΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού και η δημοτική αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε αρχικά ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια άλλων που πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων με πρωτοβουλία του δήμου προκειμένου οι δημότες να τους αγκαλιάσουν και να αρχίσουν να τους εντάσσουν στην καθημερινότητά τους.

Σε ότι αφορά την γιορτή υιοθεσίας ο δήμαρχος σημείωσε πως ο δήμος Ιωαννιτών με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο κάνει ότι μπορεί προκειμένου να διαχειριστεί το ζήτημα των αδέσποτων, επισημαίνοντας την ανάγκη εκσυχρονισμού της νομοθεσίας.


“Η υιοθεσία είναι μια παράμετρος της διαχείρισης των αδέσποτων σε ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο για το οποίο η αυτοδιοίκηση έχει προτείνει διορθώσεις χωρίς όμως να ακουστεί. Εμείς ως δήμος Ιωαννιτών κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και σε επίπεδο ενημέρωσης και σε επίπεδο δράσης. Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στην υιοθεσία αδέσποτων και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε να αλλάξει σιγά σιγά η κουλτούρα μας σε ότι αφορά τα ζώα συντροφιάς”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Από την μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή γιορτή καθώς και τον κόσμο που την αγκάλιασε με την παρουσία του.

“Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο στην πρώτη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που διοργάνωσε ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τα τρία φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Γιάννενα και την υποστήριξη πολλών φορέων αλλά και ιδιωτικών εταιριών. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου, συνεχίζουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε καθημερινά, προγραμματίζοντας κι άλλες παρόμοιες δράσεις”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παλάσχας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]