Κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Αετομηλίτσα για την υπεράσπιση του ηρωικού βουνού

 


Κινητοποίηση διοργάνωσε χθες το πρωί η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ στην Αετομηλίτσα, μπαίνοντας μπροστά στην υπεράσπιση του Γράμμου καλώντας ταυτόχρονα τους κάτοικους των Mαστοροχωρίων, όλων των χωριών του Γράμμου να υπερασπιστούν τα βουνά που τους ανήκουν, απέναντι σε κάθε προσπάθεια ισοπέδωσης της Ιστορίας και του περιβάλλοντος. 


Θυμίζουμε πως σε μία περιοχή που έχει χαρτογραφηθεί ως «Περιοχή Άνευ Δρόμων», σε μία περιοχή εντός της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου Natura 2000 με την επωνυμία «Κορυφές Όρους Γράμμου» έχουν μπει με το «έτσι θέλω» της περιφερειακής αρχής μπουλντόζες και σκαπτικά μηχανήματα και  έχουν φτάσει ψηλά στην αλπική ζώνη, σε υψόμετρα που βρίσκονται πάνω από τα 2.100 μέτρα υλοποιώντας διάνοιξη δρόμων που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των κατοίκων των γύρω χωριών, με τις ανάγκες του λαού.



Η πρώτη απάντηση σε αυτούς τους αισχρούς σχεδιασμούς δόθηκε. Την κινητοποίηση του ΚΚΕ, με παρέμβαση στην πλατεία του χωριού Αετομιλίτσα και ανάβαση σε υψόμετρο 1.550 μέτρων, την «υποδέχθηκαν» θερμά οι κάτοικοι, αλλά και ορειβατικοί σύλλογοι της περιοχής. 


Έγινε ξεκάθαρο με μαχητικό τρόπο στο βουνό, που αντανακλάται, πέρα από το φυσικό κάλλος, η ομορφιά της αγωνιστικής στάσης, η ομορφιά του λαϊκού αγώνα για ανώτερα ιδανικά, η πολύτιμη παρακαταθήκη της ταξικής πάλης, της κορυφαίας μάχης του λαού μας.


Δεν θα γίνει ανεκτό, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε για ανεμογεννήτριες είτε για τουριστικά συμφέροντα, να λεηλατηθεί το βουνό που έχει τα χνάρια του μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πόσο μάλλον να επιτραπεί κάποιου είδους διευκόλυνση προς το μνημείο Γκέσου, το έμβλημα μίσους της αστικής τάξης προς τον αγωνιζόμενο λαό.


Με τη χθεσινή αγωνιστική παρέμβαση, που στην ανάβαση συμμετείχαν και οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Κοζάνης, Βελβεντού, Άρτας, Πρέβεζας, Βϊου, Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Καστοριάς, διατρανώθηκε πως:


Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για όλο το νομικό οπλοστάσιο που επιτρέπει, παρά τη διαφωνία της επιστημονικής κοινότητας και των ίδιων των κατοίκων, να γίνονται «έργα» κατά πώς βολεύει τον εκάστοτε σχεδιασμό της.


Εδώ και τώρα:


Να σταματήσουν όλες οι εργασίες.


Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές που έχουν ήδη γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής. 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]