KKE (μ-λ) :Να μην περάσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις



Τρεις εκπαιδευτικοί (Δημήτρης Χαρτζουλάκης, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργος Καββαδίας) έχουν κληθεί σε πειθαρχικό στις 23/10/2024. Οι δύο (Χ.Χ. και Δ.Χ., μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές σε σχολείο του Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση και τη διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει. Η Χ.Χ. έχει κληθεί από το πειθαρχικό της ΠΔΕ για «ακρόαση» και κινδυνεύει να τεθεί σε αργία μέχρι να γίνει το κανονικό πειθαρχικό. Για τον Δ.Χ. αναμένεται αντίστοιχη κίνηση, με το ενδεχόμενο απόλυσης, καθότι αναπληρωτής. Κλήση σε ακρόαση έχει λάβει και ο εκπαιδευτικός Γ.Κ. (ο οποίος μάλιστα μόλις συνταξιοδοτήθηκε) με το ερώτημα της αργίας. Αυτό άνοιξε την πόρτα για την επιτάχυνση όλων των υπόλοιπων πειθαρχικών.

Δεκάδες είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του σωματείου ή απλά για την έκφραση της γνώμης τους, ενεργοποιώντας όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο παλιότερων εποχών περί «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και «κακόβουλης κριτικής στη διοίκηση». Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες γίνονται μαζικές παραπομπές στα πειθαρχικά συμβούλια συναδέλφων νεοδιόριστων και όχι μόνο γιατί συμμετείχαν στην απεργία/αποχή. Στα Γιάννενα αυτή η βιομηχανία διώξεων συμπληρώνεται, με «νουθεσίες» και με ανοιχτές απειλές σε μια σειρά εκπαιδευτικών με σκοπό την τρομοκράτηση όλου του κλάδου.

Το ζήτημα των διώξεων και των απολύσεων για συνδικαλιστική δράση αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Η μανία του συστήματος να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης  απλώνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. Είναι χαρακτηριστικές οι διώξεις και συλλήψεις των μελών του ΣΕΡΕΤΕ στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο ΕΜΠ, η εκδικητική απόλυση του διοικητικού υπάλληλου του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τις περσινές φοιτητικές καταλήψεις και οι δεκάδες φοιτητές που βρίσκονται αντιμέτωποι με συλλήψεις, δικαστήρια και πειθαρχικές διώξεις στα πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή, μετά από το μπαράζ μαύρης προπαγάνδας ενάντια στη νεολαία, που παρουσιάζεται ως βαριά εγκληματική, αυστηροποιείται το πλαίσιο ελέγχου και τιμωριών των μαθητών/ριων.

Αν περάσει η μεθόδευση των ΠΡΩΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ για συνδικαλιστικούς λόγους στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ, θα αποτελέσει χτύπημα συνολικά για τους εργαζόμενους, και τη νεολαία. Ζούμε όλοι μας σε δραματικές συνθήκες στην καθημερινότητά μας με την φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση. Βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό και εξεταστικό κάτεργο και τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση.

Για να περάσει αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια. Επιδιώκεται να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο αυτοί που επιβάλλουν την κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει όλο το τρομοκρατικό πογκρόμ διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για το λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.  Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε αυτό τον αγώνα στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]