Ο κορυφαίος γαλλικός ταξιδιωτικός οδηγός Routard, ανακαλύπτει την Ήπειρο

Ειδικό, εκτενές αφιέρωμα στην Ήπειρο πρόκειται να φιλοξενήσει ο κορυφαίος γαλλικός ταξιδιωτικός οδηγός «Routard». Για την προετοιμασία της σύνταξης του Οδηγού επισκέφτηκε την Ήπειρο και γνώρισε φυσικά τοπία και τις πολυάριθμες δυνατότητες που προσφέρονται για εναλλακτικό τουρισμό, ο Αρχισυντάκτης του Routard, κ. Jean-Philippe Damiani. 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο  ταξιδίου εξοικείωσης (press trip), το οποίο οργανώθηκε από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γαλλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της συνεργασίας για την προώθηση της περιοχής  Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στη συνεχιζόμενη συνεργασία του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Ηπείρου για την προώθηση της περιοχής σε νέες αγορές. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Damiani περιηγήθηκε σε περιοχές της Ηπείρου που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για εναλλακτικό και αειφόρο τουρισμό, όπως τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια και η Δωδώνη.

Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και τα γραφικά Ζαγοροχώρια, όπου επισκέφθηκε παραδοσιακούς οικισμούς, όπως η Βίτσα, οι Κήποι, το Μονοδένδρι, η Αρίστη και το Πάπιγκο. 

 Επίσης το πρόγραμμα περιλάμβανε πεζοπορία  σε μονοπάτια της περιοχής και  επίσκεψη στα διάσημα πέτρινα γεφύρια του Κόκκορη, του Πλακίδα και των Κήπων, καθώς και το μοναδικό τοπίο στον ποταμό Βοϊδομάτη, ενώ από τη θέση "Οξυά" απόλαυσε  τη θέα στη χαράδρα του Βίκου.



Ο κ. Damiani  δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής, τη γευστική τοπική κουζίνα και τη φυσική ομορφιά του τόπου. Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του, η εμπειρία του στην Ήπειρο θα αποτυπωθεί στο επερχόμενο αφιέρωμα του Routard, προσφέροντας στους Γάλλους ταξιδιώτες μια μοναδική εικόνα των δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή για διακοπές όλο τον χρόνο.

Το ταξίδι εξοικείωσης υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον κ. Damiani να συνοδεύεται από τον κ. Χαριτάκη Παπαϊωάννου, Δρ. Βιολόγο και Συντονιστή Γεωπάρκου Βίκου-Αώου/Ήπειρος Α.Ε., την κα Γεωργία Κιτσάκη, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας/Ήπειρος Α.Ε., την κα Νιόβη Τόμου, Επιστημονική Σύμβουλο Περιφέρειας Ηπείρου υπεύθυνη για το Πολιτιστικό Τοπίο Ζαγορίου/UNESCO, και την κα Αρετή Στασινού, Ειδική Σύμβουλο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με τη σημαντική αυτή προβολή, η Ήπειρος θα ενισχύσει τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός για εναλλακτικό τουρισμό στη γαλλική αγορά, προσελκύοντας νέους επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες στη φύση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Ελλάδας.

 Η Περιφέρεια εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συμβολή της στην υλοποίηση του press trip, την Δ/ντρια του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας κ. Εμυ Αναγνωστοπούλου,  καθώς επίσης, το ξενοδοχείο “ Kores Boutique Hotel” και τα εστιατόρια “Εν Αρίστη” και “Montaza” για την υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης προβολής της περιοχής.


Ο γαλλικός ταξιδιωτικός οδηγός Routard στο Ίντερνετ είναι ο 2ος σε επισκεψιμότητα στη Γαλλία, μετά από τον TripAdvisor. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικούς προορισμούς και εμπειρίες, με σεβασμό στη φύση και τις τοπικές κοινότητες. Η ιστοσελίδα του δέχεται 5,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως και διατηρεί δυναμική παρουσία στα social media, με 443.000 ακολούθους στο Facebook, 209.000 στο Instagram, 52.700 στο X και 14.900 στο νεοσύστατο TikTok. To 85% του κοινού είναι Γάλλοι, ενώ το υπόλοιπο 15% προέρχεται από άλλες γαλλόφωνες χώρες, όπως είναι το Βέλγιο, η Ελβετία και ο Καναδάς.


Δημογραφικά, το 37% των αναγνωστών του Routard είναι μεταξύ 25-49 ετών, το 22% κάτω των 25 ετών, το 23% μεταξύ 50-64 ετών και το 18% 65 ετών και άνω, υψηλού κοινωνικού, μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου CSP + σε ποσοστό 43%, εκ των οποίων το 58% γυναίκες και το 42% άνδρες. Οι αναγνώστες του Routard κάνουν αυτόνομα ταξίδια, 57% μόνοι ή σε ζευγάρι και το 43% ως οικογένειες. Ο ιστότοπος απευθύνεται σε κοινό άνω των 5 εκατομμυρίων, το οποίο ενδιαφέρεται για βιώσιμα και πολιτιστικά ταξίδια, ήπιες δραστηριότητες (πεζοπορία, ποδηλασία), και αναζητά καλή σχέση ποιότητας/τιμής, στοχεύοντας στον ποιοτικό τουρισμό εμπειρίας.




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]