«ΞΕΝΙΑ»: Workshop Σχολής Καλών Τεχνών στην Ηγουμενίτσα

H Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει ένα τριήμερο workshop για τη δημιουργία εικαστικών έργων στο campus του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, με θέμα «το Ξενία της Ηγουμενίτσας». Το workshop θα πραγματοποιηθεί από τη Τρίτη 15 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Η συμμετοχή των φοιτητών και των φοιτητριών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου με έμπνευση από ένα τοπόσημο της πόλης της Ηγουμενίτσας, το ξενοδοχείο «Ξενία». Το workshop θα συμπεριλάβει και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας, όπου φιλοξενείται έκθεση του εργαστηρίου χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών.

Το workshop στοχεύει στην παραγωγή σκίτσων, προσχεδίων/τελικών σχεδίων, φωτογραφιών, video και ηχητικών λήψεων, από τα οποία θα δημιουργηθούν πρωτότυπα εικαστικά έργα με χρήση διαφορετικών εκφραστικών μέσων: (χαρακτική, video, animations, soundscapes), κατά τη διάρκεια του workshop ή αμέσως μετά το πέρας του στα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική καταγραφή (documentation) καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, από την εισαγωγική παρουσίαση και την παραγωγή προσχεδίων τη δεύτερη ημέρα, έως και την ξενάγηση στο μουσείο την τρίτη και τελευταία ημέρα του workshop. Πρόθεση είναι τα έργα που θα παραχθούν, και μέρος από το υλικό καταγραφής, να εκτεθούν και να δημοσιοποιηθούν σε ψηφιακό τεύχος. 

Η παρακολούθηση του  workshop είναι ανοιχτή στο κοινό και με χαρά θα υποδεχθούμε και μαθητές και μαθήτριες της πόλης της Ηγουμενίτσας, να παρακολουθήσουν τη δημιουργία εικαστικών έργων σε πραγματικό χρόνο.


Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα. 


Αναλυτικό Πρόγραμμα


Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024

-10:30π.μ. Αναχώρηση για Ηγουμενίτσα 

-11:30π.μ. Διάλεξη:   Πολυξένη Μάντζου, Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Π.Ι.   

-12:00 Διάλεξη: «Τα Δοχεία Ζωής του Άρη Κωνσταντινίδη» Δρ. Ιουλία Παπασταύρου, Αρχιτέκτονας, Postdoc ερευνήτρια Σχολή Καλών Τεχνών, Π.Ι.   

-12:30μ.μ. -17:00μ.μ.  Περιήγηση στο Ξενία / in Situ σχέδια / καταγραφή / έρευνα.  Ο προσκεκλημένος Ομότιμος Καθηγητής Ξενής Σαχίνης της ΣΚΤ, ΑΠΘ  θα παρακολουθήσει τις εργασίες των φοιτητών και των φοιτητριών.

- 17:00μ.μ. Αναχώρηση και επιστροφή στα Ιωάννινα.


Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024

- 09:30π.μ. Αναχώρηση για Ηγουμενίτσα.

-10:30π.μ.-12:00μ.μ. Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στην έκθεση χαρακτικής που φιλοξενείται εκεί.

-12:30μ.μ.-13:30μ.μ.  Ομιλία: Ξενής Σαχίνης, Ομότιμος Καθηγητής της ΣΚΤ, ΑΠΘ 

-14:00μ.μ.-17:00μ.μ. Ο κ. Ξενής Σαχίνης και Καθηγητές της ΣΚΤ του ΠΙ θα παρακολουθήσουν τις εργασίες των φοιτητών και των φοιτητριών.

- 17:00μ.μ. Αναχώρηση και επιστροφή στα Ιωάννινα


Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

-09:30π.μ. Αναχώρηση για Ηγουμενίτσα.

-10:30π.μ. Διάλεξη: «Η εικαστική απεικόνιση του οικοδομημένου τοπίου στις Καλές Τέχνες, τα comics και τα βιντεοπαιχνίδια», Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Σχολή  Καλών Τεχνών ΠΙ 

-11:30π.μ.-17:00μ.μ. Δημιουργία προ-σχεδίων και τελικών έργων και καταγραφή της δράσης (βιντεοσκόπηση, φωτογραφία)  /  παρακολούθηση των  εργασιών των φοιτητών και των φοιτητριών.

- 17:00μ.μ. Αναχώρηση και επιστροφή στα Ιωάννινα

 Η μετακίνηση από και προς την Σχολή Καλών Τεχνών θα γίνεται με το λεωφορείο του Πανεπιστημίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]