Ιωάννινα :Σύγχρονες υποδομές είπατε;
Όσο κι αν δεν μας αρέσει πρέπει να το παραδεχτούμε. Είμαστε μια πόλη χωρίς σύγχρονες υποδομές. Τουλάχιστον, όχι εκείνες που θα μας έκαναν να μπορούμε να πούμε ότι αποτελούμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Ούτε καν βαλκανική, αν δει κανείς τη γρήγορη και έντονη ανάπτυξη των γειτόνων μας.
Από πού ν’ αρχίσει κανείς; Τα κτίρια της Δημόσιας Διοίκησης;
Η παλιά Νομαρχία, που ξεκίνησε να χτίζεται το 1935, στεγάζει τώρα την Περιφέρεια Ηπείρου.
Το παλιό Δημαρχείο, ένα κτίριο του 1928, στεγάζει ακόμη και σήμερα το Δημαρχείο. Ο νυν Δήμαρχος, όταν ήταν αντιπολίτευση, ήθελε το ΚΕΠΑΒΙ για Δημαρχείο ενώ ο επόμενος κ.Ελισάφ, έλαβε από την πολιτεία 12 εκ. ευρώ για να γίνει το νέο Δημαρχείο στο ερείπιο της Δόμπολη, το οποίο ο νυν κ.Μπέγκας δεν σκοπεύει να το κάνει κανονικό Δημαρχείο...
Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα απλό κτίσμα που καμία σχέση δεν έχει με τα σύγχρονα Μουσικά Σχολεία που διαθέτουν άλλες πόλεις της χώρας.
Το Δικαστικό Μέγαρο είναι κτίριο του 1976 και δεν μπορεί με τίποτε να συγκριθεί με άλλα, καινούρια Δικαστικά Μέγαρα, άλλων πόλεων.
Το Νέο Κλειστό γυμναστήριο είναι πολύ μικρό για το μέγεθος της πόλης μας, αρκεί να δει κανείς τα κλειστά της Καρδίτσας ή της Κοζάνης, πόλεων πολύ μικρότερων από τη δική μας, που φιλοξένησαν τελευταία τελικούς αγώνες.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι κτίσμα του 1931 που φιλοξενούσε τα δημοτικά λουτρά και δεν χρειάζεται καν να το συγκρίνουμε με εκείνη της Κοζάνης, ας πούμε, που θυμίζει …επιστημονική φαντασία.
Το Κολυμβητήριο είναι επίσης ένα παλιό κτίσμα που δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνα άλλων πόλεων της χώρας. Να μην πούμε για τη Δημοτική αγορά που όμοιά της δεν θα βρείτε πουθενά.
Το Δημοτικό Ωδείο είναι κτίσμα του 1895 και διαθέτει ακόμη και σήμερα τα παλιά φθαρμένα ξύλινα κουφώματα.
Όσο για τα Σχολεία μας, αρκετά από αυτά είναι κτίσματα πολλών δεκαετιών ακόμη και του προηγούμενου αιώνα, ενώ κανείς δεν θυμάται πότε χτίστηκε το τελευταίο καινούριο σχολείο στην πόλη μας. Για να μην μιλήσουμε για τα κατ’ ευφημισμόν πάρκα μας ή τις παιδικές χαρές.
Αν δεν υπήρχαν δηλαδή οι πρόγονοι να αφήσουν κληρονομιά αυτά τα πανέμορφα για την εποχή τους κτίρια, πού θα στεγάζονταν ακριβώς όλες αυτές οι υπηρεσίες και μάλιστα εν έτει 2025;
Σημειωτέον δε, πως σχεδόν όλα τα προαναφερθέντα κτίρια είναι χωρίς θέσεις πάρκινγκ.
Μην ξεχάσουμε λοιπόν να συγχαρούμε τους ιθύνοντες που όλα αυτά τα χρόνια φρόντισαν να αποκτήσει η πόλη μας σύγχρονες υποδομές… του προηγούμενου αιώνα γιατί όσο εμείς εδώ τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, άλλοι βλέπουν μπροστά.
Δείτε:
Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας
Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚοζάνηςΚλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας Δημαρχείο Δράμας
Κλειστό γήπεδο Καρδίτσας Μουσικό Σχολείο Δράμας Mουσικό Ωδείο Δράμας Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας Πάρκο Αλκαζάρ - Λάρισα Δημαρχείο Αρτας Δημαρχείο Καλαμάτας Κορυτσά- καθημερινή τέχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.