Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας με 15.9% - Ορόσημο η δίκη για τα Τέμπη
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για το ACTION 24 καθώς Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Ανδρουλάκης κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση.
Δεύτερο κόμμα είναι η Πλεύση Ελευθερίας στη σχετική δημοσκόπηση με 15.9%, αυξάνοντας κατά 10% το ποσοστό της δείχνοντας ότι αναγάγεται σε βασικό φορέα έκφρασης της οργής και της διαμαρτυρίας της κοινωνίας και του αναβρασμού που υπάρχει με την τραγωδία στα Τέμπη
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει απώλειες συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,3% και φιγουράρει στην τρίτη θέση. Σταθερό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας η οποία αν και εμφανίζει φθορές της τάξης του 2.7% (30.8% τον Ιανουάριο), εμφανίζεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 28.1% και με διαφορά 12.2% από το δεύτερο κόμμα που είναι πια η Πλεύση Ελευθερίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται στο 6% από το 7.5% πάντα σε σχέση με τα αποτελέσματα της έρευνας Ιανουαρίου , το Κ.Κ.Ε στο 8.3% (8.6%), η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 11.4 % (8.6%), η ΝΙΚΗ 3.1% (2.9%), η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 4.1% ( .1%), οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1.2% (1.2%) , η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1.2% (2.1%), το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2.4% (4.2%) και το ΜΕΡΑ 25 2.3% (2.9%).
Τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία
Δύο είναι τα κυρίαρχα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Η ακρίβεια με 50.7% και η οικονομία με 29.9%. Παράλληλα, το 80.1% πιστεύει ότι η Κυβέρνηση δεν έκανε ότι θα μπορούσε για να πέσει φως στην τραγωδία των Τεμπών. Παράλληλα το 72.5% θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός που έγινε δεν σηματοδοτεί μια επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου, με το το 44.9% να θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Στην καταλληλόλητα για Πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25.2%. Ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου που περνάει δεύτερη με 10.9%, ο Ν. Ανδρουλάκης με 6.3%, ο Κ. Βελόπουλος με 5.8% και ακολουθούν οι άλλοι με επιδόσεις κάτω από 3%( π.χ Δ. Κουτσουμπας 2.9%, Σ. Κασσελάκης 2.5%, Σ. Φάμελλος 2.3%). Ο ΚΑΝΕΝΑΣ αυξάνεται και συγκεντρώνει το 33.8%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.